NaslovnaNovostiObuka vodiča i dresura pasa za specijalna dejstva

Obuka vodiča i dresura pasa za specijalna dejstva

U Centru za obuku pasa u Nišu u toku je obuka vodiča i službenih pasa za protivteroristička i protivdiverzantska dejstva u specijalnim i jedinicama vojne policije Vojske Srbije.

Obuku pohađaju profesionalni vojnici i podoficiri, koji u Centru stiču znanja i veštine neophodne za upotrebu pasa za specijalna dejstva i pružanje prve pomoći psima u slučaju povređivanja ili ranjavanja u toku realizacije zadatka.

Uporedo sa obukom vodiča vrši se i dresura pasa, koji su uzgojeni u Centru i posebno odabrani za ovu namenu, i koji će po uspešno završenoj obuci i dresuri biti upućeni u jedinice Vojske Srbije.

U skladu sa zadacima za koje su namenjeni ovi psi, tokom višemesečne obuke realizuje se opšta dresura i uvežbavanje radnji kao što su napad, odbrana, savlađivanje prirodnih i veštačkih prepreka, upad u objekte i motorna vozila i neutralisanje protivnika.

Realizacija obuke vodiča i dresure pasa za specijalna dejstva, koje se u Centru za obuku pasa sprovode tokom cele godine, doprinosi unapređenju sposobnosti specijalnih snaga Vojske Srbije za realizaciju širokog spektra zadataka, imajući u vidu da su psi, zahvaljujući superiornim čulima, za neke aktivnosti ovih jedinica nezamenjivi.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave