NaslovnaNovostiKomandno-štabni trenaž Komande Kopnene vojske

Komandno-štabni trenaž Komande Kopnene vojske

Pripadnici Komande Kopnene vojske i deo jedinica zaduženih za neposrednu podršku realizovali su ove nedelje na izdvojenim lokacijama komandno-štabni trenaž „Zima 2022“.

Trenaž je realizovan radi unapređenja obučenosti komande ovog operativnog sastava Vojske Srbije za štabni rad, komandovanje i kontrolu snaga u pripremi i izvođenju operacija i prilikom dezangažovanja. 

Tokom višednevnih aktivnosti, uvežbavan je rad štabnih oficira i podoficira iz Komande Kopnene vojske na izradi štabnih procena i donošenju i sprovođenju odluka za angažovanje snaga, uz primenu standardnih operativnih procedura.

Istovremeno su jedinice veze i vojne policije u praksi proverile svoju osposobljenost za realizaciju telekomunikaciono-informatičkog, odnosno, bezbednosnog obezbeđenja komandnog mesta.

Komandno-štabni trenaž predstavlja važan oblik praktične obuke komandi u Vojsci Srbije, čijom se realizacijom unapređuju sposobnosti za pravilnu i pravovremenu upotrebu snaga u operacijama i praktično proveravaju standardne operativne procedure i uspostavljeni sistem komandovanja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave