NaslovnaNovostiDvesta tenkova T-90M upućeni ka ukrajinskoj liniji fronta

Dvesta tenkova T-90M upućeni ka ukrajinskoj liniji fronta

Na front u Lugansku poslato je 200 modernizovanih tenkova T-90M, tvrde ruski izvori. Ruski informativni kanal NTV kaže da su tenkovi isporučeni direktno iz UralVagonZavoda, najvećeg ruskog proizvođača tenkova.

Poslednjih nedelja ruske oružane snage su dobile nekoliko isporuka tenkova. Pored T-90M, isporučene su i starije verzije T-90, T-80, T-80BM, kao i T-72. Sredinom godine ruske oružane snage su dobile čak i starije sovjetske tenkove, serije T-61, koji su nadograđeni na nivo T-72.

UralVagonZavod već nekoliko meseci radi sa produženim radnim vremenom. Predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, izdao je naredbu kompanijama koje rade u oblasti proizvodnje oružja da povećaju radni sati. Poslednjih meseci ruski tenkovski gigant je takođe povećao proizvodne kapacitete.

Moskva je 2010. odlučila da uloži skoro 300 miliona dolara u modernizaciju svih verzija T-90 na verziju T-90M

T-90M se u velikoj meri razlikuje od verzija T-90 i T-90A. Za razliku od T-90A, T-90M ima novi sistem za upravljanje vatrom Kalina, kao i novu kupolu. Top 125 mm T-90 je takođe unapređen na verziju 2A46M-5, kao i protivvazdušni top na daljinsko upravljanje na verziju UDP T05BV-1. T-90M takođe uključuje Relikt ERA eksplozivni aktivno-reaktivni oklop umesto Kontakt-5 ERA. Ostala poboljšanja uključuju novi motor V-92S2F od 1130 KS, poboljšani sistem kontrole okruženja i satelitske navigacije.

T-90M Proriv je najnovija verzija ovog tenka. Rusija je poslednjih meseci poslala nekoliko jedinica ovog tenka u Ukrajinu. Međutim, ukrajinske oružane snage su najverovatnije uspele da zauzmu Proriv. Analitičari i vojni komentatori tvrde da će Ukrajina dati ove tenkove svojim zapadnim partnerima da ih detaljno prouče.

IzvorНТВ

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave