NaslovnaNovostiDvesta tenkova T-90M upućeni ka ukrajinskoj liniji fronta

Dvesta tenkova T-90M upućeni ka ukrajinskoj liniji fronta

Na front u Lugansku poslato je 200 modernizovanih tenkova T-90M, tvrde ruski izvori. Ruski informativni kanal NTV kaže da su tenkovi isporučeni direktno iz UralVagonZavoda, najvećeg ruskog proizvođača tenkova.

Poslednjih nedelja ruske oružane snage su dobile nekoliko isporuka tenkova. Pored T-90M, isporučene su i starije verzije T-90, T-80, T-80BM, kao i T-72. Sredinom godine ruske oružane snage su dobile čak i starije sovjetske tenkove, serije T-61, koji su nadograđeni na nivo T-72.

UralVagonZavod već nekoliko meseci radi sa produženim radnim vremenom. Predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, izdao je naredbu kompanijama koje rade u oblasti proizvodnje oružja da povećaju radni sati. Poslednjih meseci ruski tenkovski gigant je takođe povećao proizvodne kapacitete.

Moskva je 2010. odlučila da uloži skoro 300 miliona dolara u modernizaciju svih verzija T-90 na verziju T-90M

T-90M se u velikoj meri razlikuje od verzija T-90 i T-90A. Za razliku od T-90A, T-90M ima novi sistem za upravljanje vatrom Kalina, kao i novu kupolu. Top 125 mm T-90 je takođe unapređen na verziju 2A46M-5, kao i protivvazdušni top na daljinsko upravljanje na verziju UDP T05BV-1. T-90M takođe uključuje Relikt ERA eksplozivni aktivno-reaktivni oklop umesto Kontakt-5 ERA. Ostala poboljšanja uključuju novi motor V-92S2F od 1130 KS, poboljšani sistem kontrole okruženja i satelitske navigacije.

T-90M Proriv je najnovija verzija ovog tenka. Rusija je poslednjih meseci poslala nekoliko jedinica ovog tenka u Ukrajinu. Međutim, ukrajinske oružane snage su najverovatnije uspele da zauzmu Proriv. Analitičari i vojni komentatori tvrde da će Ukrajina dati ove tenkove svojim zapadnim partnerima da ih detaljno prouče.

Autor

IzvorНТВ

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave