NaslovnaNovostiNova serija tenkova T-90 je na putu za Ukrajinu

Nova serija tenkova T-90 je na putu za Ukrajinu

Čini se da Rusija nastavlja da šalje tenkove u Ukrajinu, iako u manjem broju nego do sada. Voz sa osam tenkova T-90 na putu za Ukrajinu primećen je na stanici Samara u jugoistočnom delu evropske Rusije.

nova serija tenkova t 90 je na putu za ukrajinu

Važno je napomenuti da se nova serija sastoji od osam glavnih borbenih tenkova T-90 bez modifikacija. Svi su bez reaktivnog oklopa i dodatnog naoružanja. To je u suprotnosti sa primarnim modelima T-90 koji je u potpunosti opremljen i poslat u Ukrajinu.

Snimak voza natovarenog osam tenkova T-90 snimljen je u poslednjih 24 sata, a sve se dešava u toku posete Dmitrija Medvedeva, lidera partije Jedinstvena Rusija i bivšeg predsednika i premijera, Uralvagonzavodu u Nižnjem Tagilu. Gospodin Medvedev je došao u posetu najvećeg ruskog proizvođača tenkova da pregleda proizvodnju.

Medvedev je koristio svoj Telegram kanal da obavesti javnost o poseti. Na kraju svoje poruke, indirektno se obratio zapadnim zemljama, uveravajući ih da Rusiji neće ostati bez oružja. „Čitajući analize neprijatelja, više puta sam nailazio na tvrdnje da će vojna oprema i oružje koje je potrebno Rusiji uskoro nestati. Kao da su sve protraćili. Nemojte se nadati. Proizvodnja naoružanja i specijalne opreme se umnožava u svim pravcima: od tenkova i topova do preciznih projektila i dronova. Drž’ te se!” piše Medvedev.

Uprkos tvrdnjama gospodina Medvedeva, isporuka samo osam tenkova ne može se opisati kao „neiscrpna zaliha“ oružja. Uralvagonzavod verovatno radi sa ukupnim proizvodnim kapacitetom, ali sa proizvodne trake izgleda da ne stižu velike količine.

Moguće je da odluka Moskve da modernizuje 800 tenkova T-62 jedan od razloga za spori tempo proizvodnje T-90? Rusiji je i dalje potrebno oružje, a brže je modifikovati staro nego praviti novo.

Poslednji put novi tenkovi T-90 napustili su Uralvagonzavod u septembru, pre više od mesec dana. Jedan deo je otišao u Ukrajinu da popuni tenkovske brigade koje učestvuju u bitkama, a drugi je poslat u divizije Zapadnog vojnog okruga.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave