NaslovnaNovostiUkrajinske specijalne snage bore se zajedno sa teroristima ISIS-a protiv Rusa u...

Ukrajinske specijalne snage bore se zajedno sa teroristima ISIS-a protiv Rusa u Siriji i Sudanu [VIDEO]

Da se rivalstvo između SAD i Rusije i Kine širi planetom kao epidemija, pokazuju i najnoviji primeri.

Ekskluzivni video snimci koje je Kiiv Post dobio od izvora u ukrajinskoj Upravi vojne obaveštajne službe (GUR) prikazuju navodno pripadnike ukrajinskih specijalnih snaga zajedno sa sirijskim pobunjenicima koji ganjaju Ruse u Siriji. Video je navodno iz marta 2024. godine.

Specijalna grupa GUR „Himik“, u saradnji sa sirijskom opozicijom, odnosno ISIS-om i njihovim ograncima, napada ruske plaćenike koji se bore uz režim Bašara Al-Asada u Siriji.

Ali zašto su ukrajinski specijalci otišli ​​da podrže teroriste u Siriji? Da li Ukrajina pokušava da napada Rusiju u Siriji? Zašto Rusija i Sirija izvode vojne vežbe?

Mnogo je pitanja i uglavnom nema odgovora, jednostavno se otkriva ogroman plan za izazivanje ratova na mnogo i različitim frontovima, koji se šire kao epidemija i uskoro će zauzeti veliki deo naše planete, posebno u regionu istočnog Mediterana.

Ukrajinci se protiv Rusa bore u Siriji i Sudanu

Aktivni sukobi se nastavljaju na jugu zemlje, posebno na Golanskoj visoravni, gde su koncentrisane ruske snage.

Prema izvoru Kiiv Posta u ukrajinskim snagama u Siriji, džihadistički pobunjenici koje podržavaju ukrajinski specijalci izveli su višestruke napade na ruske vojne objekte u regionu od početka godine.

Izvor, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su u toku napadi na ruske kontrolne punktove, patrole, vojne konvoje i druge ciljeve.

Među ovim napadima su raketni i improvizovani “tarab” minobacački napadi, napadi kontrolisanim improvizovanim eksplozivnim napravama na vozila i patrole, uključujući zarobljavanje vozila duž glavnih puteva.

Šta rade ukrajinski specijalci u Siriji?

Postoje izveštaji da Kijev, po nalogu SAD, cilja na hiljade ruskih vojnika koji su stalno stacionirani u toj zemlji.

Razlog je, kako tvrde, taj što je Moskva bila prinuđena, (što je i uradila), da povuče više hiljada svojih vojnika i vojne opreme u Siriji, na ratište Ukrajine, ostavljajući slobodno polje na zapadu.

Ova situacija učinila je ruske trupe koje su ostale u Siriji ranjivijim na ukrajinske napade u regionu.

U maju 2023. ukrajinski šef ovih snaga (GUR), Kiril Budanov, obećao je da će „uništiti ruske zločince gde god da se nalaze u svetu“.

Osim u Siriji, ukrajinski specijalci navodno nastavljaju da love prokremljovske, a posebno Vagnerove plaćenike u Sudanu. O pojavi Ukrajinaca u Sudanu smo pisali prošle godine.

Ukratko, rat u Ukrajini nikako ne treba posmatrati izolovano, već kao još jedno polje američko-ruske konfrontacije na planeti, pri čemu se ova polja stalno povećavaju i šire u Afriku i istočni Mediteran.

Da li Ukrajinci ovim potezima čini SAD medveđu uslugu?

Izveštaji o ukrajinskim napadima u Sudanu nisu iznenađujući, što važi i za nedavne iz Sirije. Ukrajinske specijalne službe navodno već neko vreme razmišljaju o ideji da napadnu ruske interese u arapskom svetu.

Na početku prošle godine, procureli dokumenti američkih obaveštajnih službi otkrili su zaveru Kijeva da pokrene napade na ruske snage i baze u Siriji.

sirski i budanov
sirski i budanov

Informacije poput gore navednih mogle bi da dovedu do reakcije protiv Ukrajine u arapskom svetu kao i na afričkom kontinentu.

Kijev ulaže napore da obezbedi podršku arapskih država od početka ruske specijalne vojne operacije prošle godine, sa vrlo malim ili nikakvim uspehom. Isto ako ne još gore važi i za Afriku.

Velika je verovatnoća da će se popularno mišljenje o sukobu u Ukrajini u arapskom svetu ali u Africi još više pomeriti u korist Moskve.

6 KOMENTARA

  1. Американци су велики победници овог рата …. Нажалост преко туђих леђа, Украјинских. Они мученици мисле да се боре за ослобођење земље, а ови их нахушкали на Русе, увалили им кредите и оружје који би иначе морали да баце или ремонтују, притом су Руси ослабљени, мада нису ни били нешто јаки (ни економски а ни војно …. ).
    Стоји да су им Руси гарантовали територијални интегритет ако им ови врате све нуклеарно наоружање, Будимпештанским споразумом, али су требали да знају да Русија неће никад дозволити НАТО на толикој граници …… Видели су како су прошли Грузијци

  2. Bili oni ili ne bili u Siriji i Sudanu istina ili laž željni senzacije djeluju protiv sebe i svog ugleda u svijetu

  3. Au brate…ganjaju ljude po ulicama otimaju na silu mobilišu fali im 100000 ljudi a vamo specijalci Sirija Afrika….laži zapada nemaju nikakvu meru..

    16
    1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave