NaslovnaNovostiRusi podsećaju na uništavanje tenkova Abrams sa RPG-7

Rusi podsećaju na uništavanje tenkova Abrams sa RPG-7

Američki tenkovi Abrams nisu se dobro pokazali tokom rata u Iraku, jer su ih lako uništili bacači granata sovjetske proizvodnje, počinje priču ruski politikolog Semjon Bagdasarov.

Konvoji Abramsa i drugih američkih oklopnih vozila su zaustavljeni detonirajućim minama na putu, a zatim pogođeni RPG-7, uključujući standardnu municiju, primetio je orijentalista g. Semjon Bagdasarov u intervjuu za SMNews.

https://www.youtube.com/watch?v=ZxjDLZd6TOM

„Bočni oklop je probijen tiho i lagano, posada i trupe su uništeni“, rekao je Bagdasarov.

Turska je ranije optužila američke vlasti da žele da ugroze većinu zemalja sveta i nazvala ovaj metod spoljne politike „poslednjim adutom Vašingtona“, preneo je Infoks. SAD će Ukrajini isporučiti 31 tenk Abrams do kraja 2023. godine. 187 tenkova Leopard 1 koje je Nemačka dozvolila za reeksport, a 14 jedinica Čelendžer 2 koje je London obećao Kijevu.

Prema izvorima u SAD, proizvođač Abrams General Dynamics spreman je da poveća proizvodnju ako Vašington želi da poveća snabdevanje tenkova Ukrajini. General Dynamics je najavio da bi mogao da forsira jednu od svojih fabrika u Ohaju kako bi proizvodili 12 tenkova mesečno za potrebe ukrajinske vojske.

Vašington je obećao Kijevu da će do kraja godine biti isporučen 31 tenk. Ova odluka objavljena je sredinom prošlog meseca nakon što su Nemačka i Britanija takođe dozvolile ponovni izvoz svojih glavnih borbenih tenkova u Ukrajinu.

Međutim, Vašington je naglasio da će za isporuku tenkova Abrams biti potrebno vreme. Pentagon ne spominje tačne rokove. SAD će morati da razmotre koje verzije za reeksport da isporuče Ukrajini.

Izvori tvrde da je nemoguće da tenkovi Abrams, bilo serije 1 ili 2, iz inventara američke vojske budu isporučeni Ukrajini zbog tajnosti njihovog oklopa. Najverovatnije, kažu američki analitičari, Ukrajina će dobiti duboko osakaćene tenkove Abrams.

Pre samo nekoliko dana ruski eksperti su sugerisali da bi ruske oružane snage mogle da koriste dve vrste protivtenkovskih raketa protiv zapadnih tenkova.

rpg 7v2
rpg 7v2

Projektili Kornet i Ataka uspešno će se suprotstaviti zapadnim tenkovima. Osim njih, ATGM Vikhr takođe ima potencijal i udarnu vatrenu moć da probije oklop i raznese nemačke, američke i britanske tenkove. Rostec takođe kaže da će i granate od 125 mm Mango biti noćna mora za ukrajinske leoparde.

Borbeno iskustvo je pokazalo da se ovi tenkovi mogu uništiti čak i uz pomoć starih prenosnih protivtenkovskih raketnih sistema, koji su po karakteristikama znatno inferiorniji od naoružanja u ruskoj vojsci“, napominju iz Rosteka.

Podsećamo da zapadni tenkovi nemaju dinamičku zaštitu [ERA]. Rostec se direktno poziva na ove informacije, rekavši da će se rakete ruske proizvodnje „Vihr“ i „Ataka“ jednostavno i lako „suprotstaviti tenkovima“.

IzvorSMNews

8 KOMENTARA

  1. Potpuno je suludo ovo poklanjanje oružja prijateljima.zamislite da Rusi poklone Palestincima moderne rakete pa da ovi njima gađaju Izrael ,a ne kao do sada petardama.
    Ili da poklone severnoj Koreji nekoliko desetina nuklearnih glava od nekoliko stotina koliko imaju.
    Vredi li zapaliti celu planetu zbog jedne Ukrajine?

  2. Problem Zapadnih tenkova su gusenice koje su uze,manevarski su inferiorni zbog svoje tezine,zastita koja je slaba.Tako da po terenu na konima ce biti bice laka meta.U Iraku su unistavani RPG om i protivtenkovskim topovima kao i od tenkova T72.Ovde se vise radi o medijskom promovisanju nego stvarnom njihovom borbenom stanju.Zivi bili pa videli koliko ce stvarno tenkova dato Banderovcima.Boje se reputacije svoje tehnike i zato ce samo nalaziti izgovore da ih ne salju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave