NaslovnaNovostiUkrajinski Abrams osakaćen usled odsustva visoko poverljivih oklopa

Ukrajinski Abrams osakaćen usled odsustva visoko poverljivih oklopa

Tenkovi koji su okosnica NATO-a [Abrams i Leopard] sastaće se sa ruskim protivnicima. Čak se počelo priča da će uskoro doći vreme da se zapadni borbeni avioni pridruže ukrajinskim snagama. Do tada imamo informacije koje su nam dostavljene.

Američki „gvozdeni oklop i štit“ Abrams će se posmatrati sa više interesovanja nego nemački Leopardi. Amerika protiv Rusije.

Čak i u međusobnom hibridnom ratu, slanje tenkova Abrams je prekretnica. Zato treba da razumemo šta Vašington želi, a šta ne želi da pošalje Kijevu.

Ne sada i ne odmah

Tenkovi Abrams neće brzo stići u Ukrajinu. Prema nekim analitičarima, to će se dogoditi tek na kraju zime. Neki kažu da je čak optimistično spekulisati da će tenkovi Abrams biti u Ukrajini do sredine proleća.

Džo Bajden je obećao 31 tenk verzije M1. SAD imaju zalihe tenkova M1. tj. ne samo u SAD, već Vašington ima tenkove i u Evropi.

abrams oklop
abrams oklop

Treba da znamo da je malo verovatno, ako ne i nemoguće, da će Vašington poslati operativno spremne Abramse iz inventara američke vojske. Postoje detalji koje će SAD pokušati da sakriju od Rusije ako Abrams bude zarobljen.

Zbog toga će u narednim mesecima Pentagon pažljivo odlučiti koju verziju da pošalje. U pitanju će verovatno biti specijalno modifikovana izvozna verzija za rat u Ukrajini.

Oklop

Gasna turbina rezervoara za gorivo je jedan od problema koji vide ne samo Rusi, već i sami Amerikanci. Tenk je zaista težak za održavanje, to je činjenica.

Pentagon će pokušati da ukloni sa ukrajinskih tenkova oklop. Oklop tenka je visoko poverljivi. Njihov razvoj je toliko tajan da čak i najodlučniji saveznici Sjedinjenih Država veoma teško i sa neverovatnim izuzecima dobijaju pristup takvom oklopu.

Da bismo vam dali predstavu o tajnosti, reći ćemo ovo: tenkovi Abrams koji se koriste u Australiji, Egiptu, Iraku, Kuvajtu, Maroku i Saudijskoj Arabiji nemaju nikakve veze sa američkim Abramsom, upravo zbog oklopa.

Varijanta za Ukrajinu

Sigurno je da će Ukrajina dobiti revidiranu izvoznu verziju. Ni poslednji kupac Abramsa, Poljska neće dobiti ono što imaju Amerikanci. Postoje posebno razvijene izvozne verzije oklopa.

Egipat i Saudijska Arabija su najveći operateri Abramsa, posle SAD. Vašington će verovatno morati da ubedi jednu od dve zemlje da donira tenkove Ukrajini. Obe zemlje su partneri SAD, ali imaju jake veze sa Rusijom.

7 KOMENTARA

  1. Већ се припрема терен,ако се обрукају на терену да могу рећи да то нису баш најбоље верзије “најбољег тенка на свијету”.

  2. Rusija neka krene u napad ako treba neka upotrebi i nuklearno oruzje al ce unistiti zlo sa zapada kucnuo je cas za to smrt nato paktu

  3. Pa dragi nam Ukrajinci dobićete opet staro gvožđe za dobre pare , taman nismo znali šta će mo sa njim ? Baš mu je isticao rok važenja i bilo je il da sečemo il da ga šminkamo ? Kad ono eto vas da stavite po 4 ” čoveka ” da upotpunite pokretne krematorijume . Da bi bilje radili skinuće neke bezvezne ploče da bi se brže kretao po ukrajinskom glibu . Nek vam je Bog i svi sveti u pomoći 🥺🥺🥺

  4. Боже буд милстив своме православноме роду грешном и подари мудрости и издржљивости вештине да униши Руска војска сотонист у Украјини целом свету.Амин.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave