NaslovnaNovostiRusija povećava proizvodnju opreme i medicinske pomoći vojsci

Rusija povećava proizvodnju opreme i medicinske pomoći vojsci

Predsednik Vlade Ruske Federacije Mihail Mišustin najavio je nove standarde koje će morati da sledi vojno-proizvodni industrijski kompleks zemlje. Juče, 6. decembra, gospodin Mušistin je izdao instrukciju da se povećaju isporuke opreme i lekova ruskoj vojsci. Prioritet u predstojećim isporukama imaju ruske vojne jedinice u Ukrajini.

Sve važne službe potvrdile su Vladi Ruske Federacije da će potrebne standarde dovesti do stvarnih potreba. Te službe su Ministarstvo odbrane, Rosgvardija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, FSB.

Mušistin želi da sva preduzeća koja se bave proizvodnjom oružja grade međusobnu saradnju. Prema rečima ministra, tehnološke prepreke u pogonima koji snabdevaju rusku vojsku moraju da budu uklonjene. Predstoji i korporativna i državna procena i analiza pojedinih ključnih jedinica u fabrikama oružja, a to su biroi za projektovanje koji rade u ratnoj zoni.

Mušistinovi postupci su deo preporuka ruskog predsednika Vladimira Putina. Početkom novembra, gospodin Putin je preporučio da ruska vojska dobije sve što joj je potrebno bez uskraćivanja. On je ovu preporuku dao tokom trodnevnog sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom i premijerom Mišustinom.

Mušistin i ruska vlada moraju da predlože ruskom predsedniku rešenja za optimizaciju troškova neophodnih za nastavak specijalne vojne operacije. Čeka se i izveštaj posebno imenovanog Koordinacionog saveta, koji prati potrebe koje se javljaju tokom SVO.

nova serija tenkova t 90 je na putu za ukrajinu
nova serija tenkova t 90 je na putu za ukrajinu

Poslednjih meseci oruzjeonline.com je izvestio o nekim promenama u vojnoj proizvodnji u ruskom kompleksu naoružanja. Rusija je objavila da je povećana proizvodnja. Takođe, Vlada je produžila radno vreme u kompleksima vezanim za industriju naoružanja.

Prema izveštajima oruzjeonline.com, Rusija je poslednjih nedelja isporučila nove serije tenkova [T-72B3M, T-90 i T-80], kao i lovce Su-30, Su-35, Su-34 i Su-57.

Rusija je preduzela korake za povećanje proizvodnje u samarskom preduzeću UEC Kuznjecov. Investicija je velikih razmera i povećava proizvodnu površinu za 11 hiljada kvadratnih metara. Rusija proizvodi motore za svoja dva strateška bombardera – Tu-95 i Tu-160 – u ovoj fabrici.

Uprkos izveštajima pretežno zapadnih medija o pozitivnom efektu sankcija prema Rusiji, proizvodnja naoržanja ne samo da ne jenjava već vidimo da raste.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave