NaslovnaNovostiTreća isporuka novih SU-35 Ruskoj vojsci za mesec dana

Treća isporuka novih SU-35 Ruskoj vojsci za mesec dana

Vazdušno-kosmičke snage Rusije, poznate kao VKS, dobile su novu seriju lovca Suhoj Su-35 Flanker-E. Informacija je objavljena juče, 3. decembra, u saopštenju za javnost proizvođača – Ujedinjene avio-kompanije [UAK].

Su-35S
Su-35 Super Flanker

UAK je saopštio da je Kremlj imenovao Vladin Koordinacioni savet. Savet prati planove i poštovanje rokova izrade. Takođe prati isporuke borbenih aviona za VKS. UAK je u izjavi svog generalnog direktora Jurija Sljusara potvrdio da su proizvodni kapaciteti fabrike u gradu Komsomolsk-na-Amuru [daleki istok Rusije] u punom kapacitetu. Kompanija uspeva da na vreme isporučuje vladine naloge.

Tri isporuke za mesec dana

Reči gospodina Sljusara treba uzeti zdravo za gotovo jer Rusija dobija nove avione iz UAK-a neverovatnim tempom. Pre samo nekoliko dana, UAK je najavio isporuku nove serije borbenih aviona Su-30SM2 i lakih jurišnih i trenažnih aviona Jak-130.

rusko vazduhoplovstvo narucilo jos 15 su 34m
su-34m

Nekoliko dana kasnije, kompanija je saopštila da su nakon isporuke proizvodne linije Su-30 ponovo zauzete i da ovaj avion ponovo ulazi u serijsku proizvodnju.

Rusija je 17. novembra ponovo dobila nove borbene avione. Najnovija serija lovačkih bombardera Su-34 napustila je fabriku u Novosibirsku i primljena je u službu Vazduhoplovstva. Tako su u roku od 30 dana, ruski piloti dobili tri isporuke tri različita borbena aviona.

Povećana proizvodnja

Moskva je sredinom prošlog meseca saopštila da proširuje proizvodne kapacitete vojne avio-industrije. Vest se uglavnom odnosi na proizvodnju stelt lovca Su-57 Felon. Nove proizvodne tehnike i automatizovani procesi su dizajnirani da ubrzaju proizvodnju.

Izgradnja je takođe počela i na novom postrojenju za testiranje avionike, rezervoara i novom štandu za ispitivanje motora, a svi oni bi trebalo da uđu u upotrebu sredinom 2023.

su 57 ispaljuje k 77m
Su-57 ispaljuje k-77m

Najnovija inovacija u ruskoj fabrici je hladna soba, što je pomalo zabrinjavajuće jer se ispostavilo da je do sada nije bilo. Hladna komora je otkrivena pre oko dva meseca – krajem avgusta. Njena glavna svrha je da pomogne Su-57 da dobije svoj radio-apsorbujući premaz, ili takozvani, stelt prekrivač.

5 KOMENTARA

  1. Džabe! NATO-EU alijansa dobro mlati Ruse! Počele su da padaju rakete po Moskovskoj oblasti! Rusi uveliko beže! Gde? U Srbiju! Greška! I tu nisu nisu sigurni, jer će po razvoju događaja, uskoro početi da pljušte rakete i po Beogradu i ostatku Srbije!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave