NaslovnaAvijacijaVideo: Ruski Su-35S naoružan hipersoničnim raketama

Video: Ruski Su-35S naoružan hipersoničnim raketama

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kojem je Su-35S naoružan hipersoničnom raketom. To znači da bi višenamenski super-manevarski borbeni avion mogao da pogodi avione ukrajinskih vazduhoplovnih snaga bez ulaska u ukrajinski vazdušni prostor.

image117.jpg copy

Nedavno je postalo poznato da je Su-57 ruskih vazduhoplovnih snaga pogodio ukrajinski avion hipersoničnom raketom vazduh-vazduh (RVV-BD) R-37M. Borbeni avion Su-35S u nedavno objavljenom video snimku je naoružan istim avijacijskim oružjem kao ono koje se koristi u Ukrajini. R-37M ima neverovatno veliku brzinu od 6 maha ili oko 7 350 km/h, što je dovoljno da lako sustigne svaki tip aviona. Dizajnirala ga je ruska kompanija Vympel i predstavljena je 2016. godine.

Pored R-37M (domet do 400 km), lovac na snimku je opremljen i vođenim raketama vazduh-vazduh srednjeg dometa R-77-1 (110 km) i antiradarskom vođenom raketom srednjeg dometa X-31P. Na snimku pilot objašnjava da je u procesu patroliranja otkrio neprijateljsku letelicu, „izvršio identifikaciju, locirao i lansirao projektil dugog dometa“, a zatim se uverio da je cilj pogođen.

Korišćenjem takve municije kao što je raketa R-37M, avioni poput, Su-57, MiG-31BM i Su-35S mogu da pogode avione Vazduhoplovnih snaga Ukrajine bez ulaska u zonu otkrivanja ili dejstva ukrajinske PVO.

R-37M

Želimo da čujemo Vaše mišljenje

Ovaj članak izražava mišljenje autora koji nije povezan sa uređivačkim odborom publikacije. Ako želite da komentarišete učinite to u formularu ispod ovog teksta. Ukoliko imate svoj članak ili vest koju želite da objavimo, kliknite ovde. Želite više ovakvih članaka direktno na email? Prijavite se da biste dobijali naš bilten.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave