Naslovna Novosti Nemci kupuju replike ruskih tenkova za “vežbu”

Nemci kupuju replike ruskih tenkova za “vežbu”

0
Nemci kupuju replike ruskih tenkova za
Nemci kupuju replike ruskih tenkova za "vežbu"
google news

Nemačka kupuje replike ruskih tenkova kako bi se pripremila za borbu sa pravim ruskim borbenim vozilima u slučaju rata.

Nemačka vojska kupila je robotizovane replike ruskih oklopnih vozila i tenkova u prirodnoj veličini za obuku i gađanje. Ugovor od 385.000 dolara sklopljen je sa australijskom odbrambenom firmom “Gaardtech“, koja proizvodi replike više od 20 ruskih i kineskih oklopnih vozila i tenkova.

Gardtekova replika

Ponuda Gardteka uključujući tenkove “T-72”, “T-80” i “T-90”; borbena vozila pešadije “BMP-3” i “BMD-4”; “BTR-70”, “BTR-80” i “BTR-90”, transportere te platforme za protivtenkovske rakete “BRDM”. Dostupne su i replike kineskih tenkova “Tip 59”, “85” i “99”, a firma je izradila i modele ruskih protivvazdušnih odbrambenih vozila “SA-6” i “ZSU-23-4”.

Zanimljivo je da “Gardtek” nudi i kopiju za ruski tenk “T-14 Armata” sledeće generacije, za koji nema puno informacija u javnosti.

Šta Ruska vojska sprema za 2022?
T-14 Armata

Lažna “neprijateljska” vozila nisu nova ideja. Saveznici su u Drugom svetskom ratu koristili gumena skladišta “na naduvavanje”, kako bi prevarili nemačke špijune.

“Gardtekovi” roboti manevrišu kao pravi tenkovi. Vozila su izrađena od čelika, a težina je oko od 600 kilograma. Dopremaju se u delovima koje četiri osobe sklapaju za sat vremena.

https://youtu.be/Ag4UDIcBRt0?list=TLGGXGSxzrkYWVExODA5MjAyMg

Roboti-makete su opremljeni termalnim ćelijama koje simuliraju stvarna vozila, što omogućuje pilotima, artiljeriji i operaterima da steknu osećaj da dejstvuju protiv pravog ruskog ili kineskog borbenog vozila. Robotima se može upravljati daljinskim upravljačem, a mogu funkcionisati i samostalno. Takođe moguća je upotreba i u formaciji kako bi se simulirala neprijateljska taktika. Dvadeset i više “neprijateljskih” vozila može se programirati i kontrolisati sa jednog upravljačkog uređaja.

“Gaardtech” sisteme za obuku koriste australijska vojska, Američki marinski korpus i Britanska vojska a od sada i Nemačka.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version