NaslovnaNovostiAmerički pilot F-16: Suhoi Su-35 samo izgleda dobro ali u stvarnosti je...

Američki pilot F-16: Suhoi Su-35 samo izgleda dobro ali u stvarnosti je smeće

Penzionisani pilot američkog ratnog vazduhoplovstva potpukovnik Den Hampton dao je svoje mišljenje o ruskom lovcu Su-35 Flanker. Prema njegovim rečima “Su-35 samo izgleda dobro, ali u stvarnosti je „smeće“.

„Moje mišljenje, i mišljenje većine profesionalnih pilota lovaca, je da je Su-35 tipična ruska mašina i da lepo izgleda. Lepo ga farbaju, stavljaju sve vrste kul zvezda na njega i sve to. Ali duboko u sebi, to i nije tako dobar avion. Izgleda dobro na aeromitinzima, ali moje lično mišljenje je da je to smeće“, rekao je bivši pilot vazduhoplovstva, prema proukrajinskom tviterašu @PStile0ne1.

Penzioner, nekadašnji potpukovnik Dan Hampton ima iskustva. Učestvovao je u ratovima u Persijskom zalivu, u Iraku ali i na Kosovu, nakon čega je postao pisac i redovni saradnik VOA, CNN, BBC i Newsmax-a.

Prema njegovom mišljenju, Ukrajina može da dobije ne samo avione, već i zapadne penzionisane pilote. On smatra da „piloti plaćenici“, već penzionisani, ali i dalje sposobni za borbu, mogu biti uključeni u odbranu Ukrajine.

O tome je pisao novinar gospodin Stiven Brajen u svom najnovijem materijalu. Prema njegovim rečima, zbog ograničenog vremena koje je na raspolaganju ukrajinskim pilotima da se obuče za upravljanje zapadnim lovcima, sasvim je moguće da bi letelice ofarbane u ukrajinsku kamuflažu mogli da upravljaju piloti obučeni na Zapadu.

The best American F-16 pilot agreed to fight for Ukraine Retired Lieutenant Colonel Dan Hampton has 151 sorties. He fought in the Persian Gulf, Kosovo and Iraq wars.
by u/Blakplague in UkraineWarVideoReport

Ne treba da čudi ni činjenica da se u Ukrajini zapravo nalaze zapadni vojnici. Britansko Ministarstvo odbrane, na primer, zvanično je potvrdilo da su njihove specijalne snage bile na početku rata u Ukrajini kako bi obučavali ukrajinske vojnike.

Kasniji izveštaji iz rata sugerišu da nisu sve britanske trupe povučene. Navodi se da su odigrali veliku ulogu u potonuću ruske krstarice Moskva. Ne zaboravimo činjenicu da NATO i SAD daju sve moguće obaveštajne informacije o ruskom kretanju ukrajinskoj vojsci.

Trenutno se čini da ukrajinska vojska gubi bitku za Bahmut. Praktično opkoljeni sa svih strana, ukrajinski izveštaji ukazuju da njihove snage pate i da se bore. Prema rečima Ukrajinaca, ruski napadi ne prestaju.

Sa druge strane, ukrajinci se nadaju kontraofanzivi već u maju, dok dobijaju pomoć zapada, a kako vidimo verovatno u pomoć pristižu i spomenuti “penzioneri piloti plaćenici”. Navodno, očekuje se da će iskusni zapadni piloti napasti ruske oklopne i komandne centre.

Ako se vratimo na stav potpukovnika Dena Hemptona o ruskom lovcu, to mišljenje je potpuno obrnuto od onog koje je izneo ukrajinski pilot potpukovnik Dmitrij Vilhelmovič. On u video intervjuu kaže da su performanse i produktivnost F-16 u poređenju sa njegovim Su-27 mnogo slabije. Ovo mišljenje je izneo nakon obuke na američkom F-16.

Ovde treba napomenuti da je standard ruske vojne avijacije jedan, tj. Su-35 koristi sličan dizajn i integraciju, ali je značajno bolji od modela Su-27. „Leteo sam na F-16 prvog dana, voleo sam lovac. Međutim, po performansama je mnogo lošiji od Su-27“, priznaje potpukovnik Dmitrij Vilhelmovič.

Treba napomenuti da je poređenje zasnovano na jednoj od karakteristika po kojima su ruski avioni opšte poznati – upravljivosti i sposobnosti u bliskoj borbi. Takođe treba napomenuti da je intervju sa penzionerom Hemptonom deo aktuelne propagande koja za cilj ima slanja zapadnih aviona Ukrajini.

10 KOMENTARA

  1. Lako je protiv unaprijed neutralisane pvo,sad nije samo okrsaj protiv su 35 nego i pvo u kombinaciji,nije isto protiv slabe pvo i protiv slojevite pvo u kombinaciji sa avionima.

  2. Ovakve propagande smo se naslusali,koliko ih je dosad bilo ko zna. Na sav moguci nacin zapad neprestano laze i nista istinito ne iznosi u javnos,ali dzaba svi znamo da istina pre ili kasnije izadje na povrsinu.Pa tako i ova sa Ukrainom u koju se zapad uselio i unistio je totalno i ubio mnogo mnogo civila i ukropine vojske koji sakriva pravi broj sto iznosi skoro 500.000 izbaceni iz stroj,a oko 180.000 poginulih ukropa vise od 30.000 su samo ubijeni u Artemovsk sto idalhe ginu jer bezmilosno njihova nacisticka vlada ih samo salje bezmilosno.

  3. Lako mu je bilo leteti protiv neutralisane PVO, protiv Su-35 bi ga tražili da dnu Crnog mora kao i MQ-9 Reaper.

  4. Da to baca novo svjetlo na događaje i godina kolektivne amnezije na nebu zapadnoga balkana… kada je jedna druga “genocidna zverska država” sa kompleksom prepotencije izvodila letove sile uz obale jednoga maloga mora pa im se dogodila scena : “Oba Dva, oba su pala” . Eto dase nezaboravi da je na ovim i istočnim prostorima u historiji nastalo dovoljno “Pepela” ne za posipanje nego za ukope…. al izgleda da je najteže zakopat laži i mržnju pa ponovo vasksavaju neke stare avetinje koje ka vampiri čekaju nove glogove kolce i lomače za buduće naraštaje ….

    • Prvo bi bilo dobro da malo poradis na pravopisnoj gramatici… Drugo pa kako ce te vi bez Srba samo nek se prica o Srbima da nema Srba ne bi bilo ni vas, u svakom smislu… Treće ako smo mi genocidni sta ste onda vi koji ste imali jedini na SVIJETU LOGOR ZA DJECU, i ubili u tom istom logoru 20 hiljada te iste djece, koji je naziv za to? Stvarno ste junaci al ne zato sto se ničega ne bojite, nego zato sto se ničega ne stidite…

    • Nema jadnijeg, nego konvertita. On priča o amneziji, a na tome im počiva kolektvino bivstvo! Jadniče, mnogo si glup da bi shvatio bilo šta. A možda si samo anesteziran, jer je istina tako grozna i teška- bez pokajanja. Zato, ustaško, bezrepo govedo, nauči ponešto, izleči se, pa se onda upusti u razmišljanje- ovako ti nikako ne ide…

    • Zato je Rusija i ustala jer su celome svetu preko k….. dosli sa njigovim lazima i propagandu,neistinom i plhackom nad maljim i slabijim,a neprekidno govore u javnos,a i uce druge kako treba da se odnose i na demokratiju koja ne postoi

  5. Prepotencija ovog pilota iz genocidne zverske države graniči se sa debilizmom. Ako ima muške atribute, neka izazove nekog Ruskog pilota sa Su35 na borbu po život.

    • I Neka dokaze te njegove lazi koje govori iz meznje,ali taj ko izjavljuje neistinu i takve lazi on ima problem sa svojom mrznjom sto i nista nevidi od te svoje mrznje samo njohovo je dobro i vredno,zato ce sada koalicija Rusije i Kine da ih vaspita sto svoja zemnja je propustila.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave