NaslovnaNovostiHumana akcija kontingenta Vojske Srbije u CAR

Humana akcija kontingenta Vojske Srbije u CAR

Pripadnici kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), organizovali su humanitarnu akciju u Centru za majke i decu u prestonici Bangiju. 

Donaciju u vidu osnovnih potrepština za štićenike ove ustanove — decu do 5 godina starosti — prikupili su naši štabni oficiri i pripadnici vojne bolnice nivoa 2+, i tako nastavili praksu prethodnih kontingenata Vojske Srbije angažovanih u ovoj misiji. 

Uručenjem ove pomoći nastavlja se niz humanih akcija koje pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnim operacijama sprovode, sada već tradicionalno, kako u zemlji angažovanja tako i u Republici Srbiji po povratku iz misije, i koje osim humanog aspekta doprinose i uspostavljanju međusobnog poverenja između pripadnika Vojske Srbije i lokalnog stanovništva.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici započela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a osim za vojnu bolnicu nivoa 2+ svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače. Srpska vojna bolnica, koja je od pre dve godine potpuno autonomna i samoodrživa, obezbeđuje prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu i evakuaciju povređenih.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave