NaslovnaNovostiHumana akcija kontingenta Vojske Srbije u CAR

Humana akcija kontingenta Vojske Srbije u CAR

Pripadnici kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), organizovali su humanitarnu akciju u Centru za majke i decu u prestonici Bangiju. 

Donaciju u vidu osnovnih potrepština za štićenike ove ustanove — decu do 5 godina starosti — prikupili su naši štabni oficiri i pripadnici vojne bolnice nivoa 2+, i tako nastavili praksu prethodnih kontingenata Vojske Srbije angažovanih u ovoj misiji. 

Uručenjem ove pomoći nastavlja se niz humanih akcija koje pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnim operacijama sprovode, sada već tradicionalno, kako u zemlji angažovanja tako i u Republici Srbiji po povratku iz misije, i koje osim humanog aspekta doprinose i uspostavljanju međusobnog poverenja između pripadnika Vojske Srbije i lokalnog stanovništva.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici započela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a osim za vojnu bolnicu nivoa 2+ svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače. Srpska vojna bolnica, koja je od pre dve godine potpuno autonomna i samoodrživa, obezbeđuje prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu i evakuaciju povređenih.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave