NaslovnaAvijacijaLetačka obuka na avionima Mig-29

Letačka obuka na avionima Mig-29

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i u širem rejonu Beograda, pripadnici 204. vazduhoplovne brigade realizuju redovnu letačku obuku na avionima „mig-29“. 

Obuka se realizuje sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog sastava za izvršavanje zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora. 

U skladu sa programom obuke, piloti u ovom periodu uvežbavaju taktičke procedure i postupke prilikom presretanja ciljeva u vazduhu na različitim visinima u povoljnim i složenim meteorološkim uslovima.

Letačke aktivnosti izvode se u koordinaciji sa oficirima za navođenje lovačke avijacije iz sastava 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, čime se postiže optimalna uvežbanost svih elemenata u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav eskadrile, čiji su stručnost i profesionalizam ključni za ispravnost vazduhoplova i njihovu dostupnost za letenje, a akcenat je na dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su po uspešnom završetku Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO primili dužnosti u jedinici.

Avion „mig-29“ je višenamenski borbeni vazduhoplov sposoban za dejstvo po ciljevima na zemlji i u vazduhu, a nalazi se u naoružanju 101. lovačke avijacijske eskadrile.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave