NaslovnaAvijacijaKina najavila probni let za H-20?

Kina najavila probni let za H-20?

Nepoznata letelica prekrivena ceradom vidi se na video snimku regrutacije koji je objavila kineska Narodna oslobodilačka armija (PLA).

Kina planira da sprovede test letenja za važan tip aviona koji ima ključni strateški i istorijski značaj, rekao je na nedavnom sastanku visoki zvaničnik u centru za letna testiranja najvećeg izvođača kineske vojske za borbene avione.

Frejm iz video snimka regrutacije za vazduhoplovstvo PLA 2021
Frejm iz video snimka regrutacije za vazduhoplovstvo PLA 2021

Ovu novost je na skupu u utorak izneo Dži Hiping, partijski šef kineske ustanove za letna testiranja u okviru državne avio-industrijske korporacije Kine (AVIC), kako bi se mobilisalo osoblje uključeno u test.

Dži je pozvao svo osoblje uključeno u razvoj aviona da u potpunosti shvate izuzetnu važnost završetka ove misije, navodi se u izveštaju.

Ni u izveštaju ni u saopštenju za javnost nije otkrivena tačna oznaka ili priroda aviona.

Mnogi korisnici interneta spekulisali su u komentarima izveštaja da bi dotični avion mogao biti strateški stelt bombarder H-20 o kome se dugo pričalo. Mnogi kažu da je takvo strateško oružje od izuzetnog strateškog i istorijskog značaja za Kinu.

Vazduhoplovne snage kineske narodnooslobodilačke armije dale su nagoveštaj o dizajnu letećeg krila svog strateškog stelt bombardera sledeće generacije, dugog dometa, uključivši ga u scenu u video snimku regrutacije ove službe u januaru 2021.

Promotivni video za AVIC objavljen u maju 2018. takođe je pokazao prednji obris sličnog aviona prekrivenog ceradom, što sugeriše da je dizajn letećeg krila sličan američkom bombarderu B-2.

H-20 i B-2

S obzirom na sve ove zvanične nagoveštaje, spekulacije javnosti da bi nova letelica mogla da bude H-20 ima smisla, međutim može se desiti da je to samo pogrešno tumačenje, rekao je u četvrtak kineski stručnjak koji prati razvoj kineske avio industrije, tražeći anonimnost.

Postoje i druge pretpostavke za nepoznati avion, uključujući navodnu varijantu lansiranja katapultom za borbeni avion J-15 i navodni borbeni avion na nosaču J-35, rekao je ekspert. On je napomenuo da se očekuje da će se avoin ukrcati na treći kineski nosač aviona, klase 80.000 tona, opremljen elektromagnetnim katapultom Fujian, koji definitivno ima strateški i istorijski značaj.

Ipak, sjajno je videti novi napredak u razvoju kineske avijacije, rekao je ekspert.

Osnovana 1959. godine, Kineska ustanova za testiranje letenja, poznata i kao AVIC Flight Test Center, jedina je kineska organizacija na nacionalnom nivou koja je kvalifikovana da sprovodi validacije i testove letenja za avio-proizvode, uključujući vojne i civilne avione, avio-motore i opremu u vazduhu. stoji na zvaničnom sajtu te ustanove.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave