NaslovnaNovostiObuka za upravljanje borbenim vozilima u mirovnim operacijama

Obuka za upravljanje borbenim vozilima u mirovnim operacijama

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je tronedeljna obuka pripadnika Vojske Srbije za upravljanje oklopnim borbenim vozilima u mirovnim operacijima. 

Obuku prolaze profesionalni vojnici, svi sa iskustvom u upravljanju motornim vozilima, koji se pripremaju za angažovanje u sastavu pešadijske čete Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Cilj ovog dodatnog osposobljavanja je da se vojnici obuče za bezbedno upravljanje borbenim vozilima koja će koristiti prilikom realizacije zadataka u zoni operacije u Libanu, kao i za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova.

Vojnici prvo stiču teorijska znanja o karakteristikama vozila, specijalnih sistema i uređaja i njihovim specifičnostima, a zatim se na poligonu osposobljavaju za precizno upravljanje na različitim terenima, savlađivanje prepreka, upravljanje na nagibu i vožnju noću i u otežanim meteorološkim uslovima.

Po završetku obuke za upravljanje borbenim vozilima, vojnicima predstoji polaganje ispita i provera obučenosti, a znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske nastaviće da usavršavaju tokom kolektivne obuke pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave