NaslovnaMornaricaVežba Rečne flotile s bojevim gađanjem „Tisa 2022“

Vežba Rečne flotile s bojevim gađanjem „Tisa 2022“

Na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela prethodne dve nedelje je realizovana taktička vežba Rečne flotile s bojevim gađanjem „Tisa 2022“.

Vežba je održana sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenoj operaciji u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Jedinice Rečne flotile su na Tisi uvežbavale borbene i taktičke radnje tokom izviđanja, izvođenja protivbrodskih i protivminskih dejstava, protivdiverzantske odbrane brodova i spasavanja i evakuacije povređenih, a vežbovne aktivnosti su završene realizacijom zajedničkih bojevih gađanja grupa brodova po ciljevima na kopnu i vodi.

Rezultati postignuti na gađanju i u rešavanju složenih taktičkih zadataka potvrdili su visok nivo osposobljenosti pripadnika Rečne flotile da, uz efikasnu upotrebu plovnih sredstava koja se nalaze u naoružanju jedinice, pruže podršku snagama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Učesnike vežbe juče su obišli ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, sa saradnicima, i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave