NaslovnaOružjeNovo OružjeFN 509 je novi službeni pištolj LAPD

FN 509 je novi službeni pištolj LAPD

Počele su isporuke FN 509 policiji Los Anđelesa, a prvi pištolji idu novim pitomcima sa Akademije

Ove nedelje stiže prva isporuka novih pištolja policiji Los Anđelesa. LAPD je izabrala pištolj FN 509 MRD-LE kao svoj novi službeni pištolj prošle godine.

FN 509 MRD-LE
Saopštenje FN

Policijska uprava Los Anđelesa je jedna od najvećih i najelitnijih službi organa reda u Americi, sa otprilike 10.000 uniformisanih pripadnika, i ponosni smo što su izabrali FN kao svoj sledeći pištolj na dužnosti“, rekao je Mark Cherpes, predsednik i izvršni direktor kompanije FN America, LLC.

Sa više od milion ispaljenih metaka tokom razvoja, reputacija FN 509 za izdržljivost je ponovo dokazana dajući policajcima LAPD superioran pištolj na koji mogu da se oslone u najzahtevnijim policijskim situacijama.

“Nakon objave o usvajanju FN 509 MRD-LE od strane policije kao njihovog najnovijeg službenog pištolja, naš tim je sproveo opsežnu obuku za instruktore LAPD-a, uključujući specifične kurseve o službenom korišćenju Red Dot optike”, rekao je Čarls “Baki” Mils, stariji direktor prodaje policiji za FN Ameriku, LLC. “Ova obuka pomoći će njihovim instruktorima vatrenog oružja prilikom obuke regruta i pripadnika na pištoljima FN.”

Karakteristike koje FN ističe su sklop za okidanje visokih performansi i hladno kovana cev koja doprinosi preciznosti. Kombinacijom preciznosti, brzine i izdržljivosti iz FN-a ističu da je njihov pištolj perfektan izvor čak i za vojsku.

FN 509 MRD-LE

Novi regruti u LAPD Akademiji dobiće FN 509 MRD-LE (Law Enforcement) pištolje, uparene sa Trijicon RMR optikom

Tokom procesa testiranja FN 509 za Los Anđeles policiju, dva test pištolja preživela su ispaljenih 40.000 metaka ukupno. FN tvrdi da su testovi prošli bez ijednog zastoja ili kvara.

FN 509 MRD-LE

LAPD ima jedan od najvećih inventara pištolja u SAD. Oni su bili jedna od prvih službi koja je izabrala Beretu 92, a koja je na kraju zamenjena pištoljima Glock. Oni su i prva velika služba u SAD koja je Red Dot nišane uvrstila u upotrebu. Tek kada se isporuke FN 509 završe, ostali već zaposleni policajci imaju mogućnost da zamene svoj trenutni pištolj koji duže za novi FN.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave