NaslovnaOružjeNovo Oružje10 NAJBOLJIH PIŠTOLJA ZA POČETNIKE

10 NAJBOLJIH PIŠTOLJA ZA POČETNIKE

Bez obzira da li se spremate za sportsko streljaštvo ili želite da nabavite oružje radi samoodbrane, pogledajte predlog od 10 trenutno najboljih pištolja za početnike.

  • MOSSBERG MC1SC

Mossberg MC1sc je subkompaktni pištolj kalibra 9 mm, pogodan za skriveno nošenje. Puni se jednoredim okvirom kapaciteta 6 ili, opciono, 7 metaka. Ram je od polimera, sistem opaljenja sa skrivenim udaračem. Ima kočnicu integrisanu u obarači. Sila okidanja je 27 Njutna. Navlaka je od nerđajućeg čelika sa dijamatnt-karbonskim zaštitnim premazom. Preporučuje se zbog specifične ergonomije rukohvata; čekiran je samo zadnji gornji i prednji donji deo tako da je osigurano naleganje na dlanu iako pun obuhvat postižete samo srednjim i domalim prstom. 

MOSSBERG MC1SC
MOSSBERG MC1SC
  • SMITH AND WESSON 686+

Izaberite Smith i Vesson 686+ za vaš prvi revolver. Kapacitet doboša je sedam metaka .357 Magnum ili .38 Special. Opciona cev od četiri inča sprečava prekomerni trzaj, ali otežava nošenje. Iako se na listi nije našlo mnogo revolvera, nije iznenađenje da je jedan od njih legendarni Smith and Wesson.

SMITH AND WESSON 686 plus
SMITH AND WESSON 686 Plus
  • HECKLER & KOCH VP9

HK VP9 se prvi put pojavio na tržištu 2014. godine. Oznaka VP potiče od starog nemačkog Volkspistole – narodni pištolj. Zadnji i bočni paneli rukohvata su promenljivi tako da se može postići čak 27 opcija konfiguracije drške! Ima Picatinny šinu na gornjem delu navlake, kočnicu i hladno kovanu poligonalnu cev. Opremljen je 3-dot nišanima koji omogućavaju brzo nišanjenje i u uslovima slabe vidljivosti.

HECKLER AND KOCH VP9
HECKLER AND KOCH VP9
  • KAHR CW9

Još jedan popularni pištolj sa skrivenim udaračem, Kahr CV9 je jedan od najlakših pištolja za početnike. Masa mu je nešto manja od 500 grama tako da predstavlja idealnu opciju za skriveno nošenje. Rešenje mehanizma za okidanje je jednostavno i sigurno tako da ne morate da brinete o eventualnim zastojima.

KAHR CW9
KAHR CW9
  • BERETTA PKS4 STORM

Jedan od nasigurnijih pištolja za početnike pošto ima automatsku kočnicu za blokadu udarne igle. Ovo sprečava slučajno okidanje igle dok je oružje u futroli. 

beretta-px4-storm-compact
Beretta PX4 Storm Compact
  • SMITH AND WESSON M&P 380 SHIELD

Smith & Wesson Military &Police .380 Shield takođe se preporučuje za početnike. Patentirano resetovanje okidača sprečava slučajni pucanj, dok blagi uglovi zadnjeg dela rukohvata pomažu novim vlasnicima sigurno držanje i rukovanje. Nagib rukohvata i 2-dot nišani olakšavaju ciljanje iz pištolja. Sve ove karakteristike spakovane su u pouzdani Smith & Wesson dizajn.

SMITH AND WESSON M&P 380 SHIELD
SMITH AND WESSON M&P 380 SHIELD
  • SMITH & WESSON M&P 2.0 9 mm

Smith & Wesson je 2016 godine predstavio usavršenu drugu generaciju Military & Police pod oznakom  M&P M2.0. Novo oružje se javlja i u dužinama od 12.7 cm tako da je očito usmeren i na sportske strelce. Time je veliki konkurent kratkom modelu Shield, koji je bio izuzetno popularan kao back-up  oružje policajaca ali i kod civila kao pištolj za skriveno nošenje. 

SMITH & WESSON M&P 2.0 9MM
SMITH & WESSON M&P 2.0 9MM
  • SIG SAUER P320

Svakako postoji razlog zašto je američka vojska izabrala Sig Sauer P320 kao službeno oružje. Uz pištolj se isporučuje više zamenljivih komponenti, što omogućava podešavanje veličine i dizajna rukohvata za svačiju šaku.  Oružje takođe nema spoljnu sigurnosnu polugu kočnice i polugu za otpuštanje navlake koja bi se mogla zakačiti za futrolu ili remen.

SIG SAUER P320
SIG SAUER P320
  • RUGER LCR

Još jedan revolver koji ulazi u top-ten listu. Za razliku od S&W 686+, Ruger LCR je kratkocevna varijanta, na engleskom govornom području poznata kao snub-nosed. Mogućnost dejstva iskljucivo dvostrukim dejstvom (DA), za negativnu posledicu ima dosta dugi hod obarače. Skaćena cev doprinosi većem odskoku ali mali gabariti čine revolver praktičnim za rukovanje.

RUGER LCR9
RUGER LCR9
  • SPRINGFIELD XD

Poslednji, ali ne po kvalitetu, je Springfield XD Mod 2 Service Model. Glavni adut ovog pištolja su agresivno čekiran rukohvat, elegantan dizajn i velika popularnost ovog čuvenog proizvođača.

Springfield XS Mod 2 Service Model
Springfield XS Mod 2 Service Model

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave