Naslovna Novosti Pripadnici ruskih specijalnih snaga snimili video unutrašnjosti tenka Abrams uništenog u blizini...

Pripadnici ruskih specijalnih snaga snimili video unutrašnjosti tenka Abrams uništenog u blizini Avdijevke

4
ruski specijalac snimio unutrasnjost tenka abrams unistenog u blizini avdijevke uskoro u muzeju kao trofej
ruski specijalac snimio unutrasnjost tenka abrams unistenog u blizini avdijevke uskoro u muzeju kao trofej
google news

Izviđači grupe „Centar“ sa pozivnim znakovima Izaj i Leši saopštili su da su pripadnici specijalnog odreda, u borbenim uslovima, došli do Abramsa koji je onesposobljen u selu Berdiči i snimili video iznutra.

Prema njihovom mišljenju, borbeno vozilo nije kakvog ga predstavljaju zapadne zemlje i Ukrajina. Tako Izaj nije propusti da naglasi da je Abrams lošiji od T-90, a sam tenk je na njega ostavio loš utisak i nije opravdao očekivanja.

“Zadatak je bio da se pregleda da li je netaknut, izgoreo, nije spaljen, uzorci naoružanja, opreme. Sve što je sa snimka moglo da se primeti”, izjavio je Leši.

Vojni ekspert Jurij Podoljaka nazvao je video-dokaz da se ruske trupe polako ali sigurno pomeraju frontom na zapad duž linije Berdiči-Orlovka-Tonenkoje. Prema njegovim rečima, Abrams je onesposobljen pre nekoliko nedelja, kada su jedinice 47. elitne brigade Oružanih snaga Ukrajine “Magura” pokušale kontranapad da bi zaustavile napredovanje Oružanih snaga Rusije.

“Sada ovo više nije samo neutralna teritorija, već mesto kome su naši položaji još bliži nego neprijateljski. I nadam se da nije daleko čas kada možemo da ga odvučemo u naš muzej kod Kubinke među ostale trofeje”, napisao je novinar.

Što se tenkova Abrams tiče, ukrajinski borci su prvo izgubili dva retka inženjerska vozila M1150 bazirana na Abramsu, a koji su tajno poslati iz Sjedinjenih Država. Prema američkom izdanju Forbs, ukupno u Kijev nije isporučeno više od šest jedinica ove retke vrste opreme.

S obzirom na ukupan broj od 31 tenka M1A1 Abrams koji je isporučen Ukrajini, 15 odsto je već uništeno od strane ruskih boraca. Prvi uništeni, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, uništen u oblasti Berdiči, a samo par dana pre prvog uništenog objavili su promo video upotrebe.

unisteni abrams kod berdicija
unisteni abrams kod berdicija

Drugi po redu Abrams uništen je takođe u okoline sela Berdiči u pravcu Avdejevke. Ruski vojnici su iz ručnog raketnog bacača prvo pogodili vozilo u gusenice, a zatim su ga dokrajčili borci iz sastava 30. posebne motostreljačke brigade iz Samarske oblasti.  Objavljeni snimak je potvrdio da su imobilisani tenk udarila dva FPV drona „Upir“.

Navodni dokumenti koje je hakerska grupa “Beregini” objavila na Telegramu pružili su detaljne informacije o gubicima ukrajinskih oružanih snaga, uključujući uništenje tenkova M1A1SA Abrams.

4 KOMENTARA

  1. Opet mislim ipak je bolje u ratu biti pešadinac,ovi tenkovi su laka meta,ko sardine kolko god da je cvrsto zatvorena lako se otvara sa pravim otvaračem…..

    • Slažem se, ali ja bih opet radije vozio mercedes ili audi, BMW iskreno ni da mi se plaća servis i gorivo.
      🙂

      1
      3

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version