Naslovna Novosti Oružane snage Ukrajine objavile snimke američkih tenkova Abrams u pravcu izgubljene Avdijevke

Oružane snage Ukrajine objavile snimke američkih tenkova Abrams u pravcu izgubljene Avdijevke

3
oruzane snage ukrajine objavile snimke americkih tenkova abrams u pravcu izgubljene avdijevke
oruzane snage ukrajine objavile snimke americkih tenkova abrams u pravcu izgubljene avdijevke
google news

Na mreži su se pojavili snimci koje je objavila 47. brigada Oružanih snaga Ukrajine, na kojima se vide američki tenkovi Abrams. Navodno, tenkovi koji su isporučeni Kijevu kao deo američke vojne pomoći prebačeni su na liniju borbenog kontakta u pravcu Avdijevke.

Ukrajinski izvori tvrde da se američka borbena vozila u oblasti Avdijevke koriste više od mesec dana. Ideja videa je očigledno da se tenk predstavi kako dejstvuje i učestvuje na frontu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da vidimo Abrams na snimcima za koje ukrajinske vlasti tvrde da su nastali blizu fronta.

Prethodno je ukrajinska televizija već prikazivala snimke tenkova Abrams raspoređenih na liniju fronta. Ukrajinski izvori su tvrdili da je određeni broj američkih tenkova, oko četiri jedinice, prebačen na prednje položaje kako bi ih testirali u borbenim uslovima.

Ukrajinski vojnici su tada podelili video koji prikazuje tenkove američke proizvodnje M1A1-SA Abrams opremljene Abramsovim reaktivnim oklopnim pločama (ARAT) prve generacije.

Sistem dodatne zaštite se vidi na bokovima trupa tenka koji je isporučen ukrajinskim snagama. Ako se zaštitni blokovi tada pojave na bokovima i krovu tornja, sistem ARAT će omogućiti da se poveća zaštita tenkova Abrams od udara dronova, RPG-ova i ATGM-ova.

Američka vojska uči tokom bitaka u Ukrajini koje su u toku. Na primer, borbena vozila Bredli su prvobitno isporučena Ukrajini bez ikakve dodatne zaštite i kao rezultat toga, odmah su počela da trpe gubitke od napada malih FPV dronova i ATGM-ova.

Amerikanci su na brzinu počeli da opremaju svoja vozila dinamičkom zaštitom, što je povećalo preživljavanje posade.

Ovih dana kao što vidimo pojačavaju svoje tenkove Abrams, koji tek treba da uđu u bitke. Za razliku od onoga što smo do sada videli u slučaju sa evropskim, stručnjaci u Vašingtonu čini se na svaki mogući način pokušavaju pažljivo da deluju kako bi sačuvali reputaciju svojih tenkova, čak i do te mere da ih nismo ni videli prilikom borbe i pada Avdijevke.

Suprotno očekivanjima, drugi zapadni tenkovi, nemački Leopard i britanski Čelendžer, su se u borbama ponašali veoma diskutabilno, usled čega je značajan deo njih uništen u sukobima sa Oružanim snagama Rusije.

Pre nešto više od mesea dana, američki tenkovi Abrams prvi put su navodno zabeleženi u pravcu Kupjanska. Ukrajinski informativni resursi objavili su i tada video materijale na kojima se vidi samo kretanje tenka američke proizvodnje. 

americki tenkovi m1a1sa abrams stigli u oblasti avdijevke da prekorenu tok fronta
americki tenkovi m1a1sa abrams stigli u oblasti avdijevke da prekorenu tok fronta?

Ukrajna je dobila tačno 31 tenk Abrams, onoliko koliko je i obećala američka administracija, izjavio je 11. oktobra predstavnik vojske SAD u Evropi i Africi pukovnik Martin O’Donel. “Održali smo svoj deo dogovora. Od sada ukrajinske vlasti moraju da odrede kada i gde će iskoristiti ovaj potencijal”, naglasio je O’Donel.

Takođe smo pisali da su ukrajinski borci već izgubili jedno od retkih inženjerskih vozila M1150 baziranih na Abramsu, a koji su tajno poslati iz Sjedinjenih Država. Prema američkom izdanju Forbs, ukupno u Kijev nije isporučeno više od šest jedinica ove retke vrste opreme.

3 KOMENTARA

  1. САД и Запад са НАѕТО-м желе и ово Украјине да нестане и траже белог Лабуда да крене према Вашинтону Енглеској да не помињем више.Слава Богу милостивом нека Буде воља Божија.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version