Naslovna Novosti Hakreska grupa objavila tajne dokumente o uništavanju tenkova M1A1SA Abrams u Ukrajini

Hakreska grupa objavila tajne dokumente o uništavanju tenkova M1A1SA Abrams u Ukrajini

13
atgm kornet krivac za cetvrti unisteni tenk abrams
atgm kornet krivac za cetvrti unisteni tenk abrams
google news

Navodni dokumenti koje je hakerska grupa “Beregini” objavila na Telegramu pružili su detaljne informacije o gubicima ukrajinskih oružanih snaga, uključujući uništenje tenkova M1A1SA Abrams.

Prema podacima koje je navodno pripremila komanda 47. odvojene mehanizovane brigade, jedan komandant tenka je poginuo, a tri vojnika su povređena različite težine, uključujući opekotine lica i rožnjače očiju.

Uništenje zapadnih tenkova Oružanih snaga Ukrajine dogodilo se kao posledica pogotka protivtenkovskih vođenih raketa i dejstva kamikaza dronova.

U dokumentima se detaljno opisuju gubici, uključujući brojeve trupova i kupola tenkova, kao i informacije o municiji, koja uključuje savremene nemačke podkalibarske projektile DM63A1 sa jezgrom od volframa, američke projektile M829A2 sa jezgrom od osiromašenog uranijuma i Kumulativni fragmentacioni projektili M830A1 i M1028.

Posebna pažnja posvećena je uništavanju jurišnog vozila za čišćenje M1150 ABV, izgrađenog na bazi tenka M1 Abrams.

Prema podacima, do gubitka vozila došlo je usled požara sistema za daljinsko deminiranje M58 MICLIC koji sadrži plastični eksploziv C4. Ukrajinske snage su prema ovim izvorima ukupno izgubile četiri tenka M1A1SA Abrams i dva jurišna vozila za čišćenje M1150 ABV.

13 KOMENTARA

  1. Najkvalitetniji tenk je onaj koji možeš da proizvedeš u što većem broju i što pre. Sve ostalo je teoretisanje

  2. Pa o tome ti i pricam, i da su imali tu ultra mega giga Americku specijalni, neunistivu zastitu opet bi goreli kao merkave od papucara, a papucaru ih prze prastarim RPG IZ 70tih zamisli sta Kornet E moze, i skoro svi Ruski tenkovi su iz 80tih ili ranije, Leopard 2 iz 80tih, Challenger 2 kasnih 80 sta si time hteo da kazes?

  3. Ахаахаха Коментатору Муки те откачио тотално,шта се ложиш бре

    5
    2
    • Ajd važi kad me je Muki otkačio, samo kad si ti došao da navijaš, umesto makar da pokušaš nešto argumentovano da kažeš.

  4. Držite na umu da su ovo faktički M1A1 tenkovi sa takozvanim “SA” (Situational Awareness) paketom modernizacije. Ovaj paket ne modernizuje oklop tenka i ne dodaje mu nikakve aktivne i pasivne sisteme zaštite već isključivo, kao što ime govori, poboljšava senzore, tj. dodaje termoviziju za komandira i poboljšava već postojeću termoviziju za nišandžiju. Moguće da je i sistem komunikacije i uvezivanja takođe poboljšan. Ali SUV (sistem upravljanja vatrom) nije poboljšan i on je i dalje u nivou osnovnog M1A1. Top je takođe isti kao sa osnovnog M1A1. A kao što znate, M1A1 tenkovi su ušli u operativnu upotrebu pred kraj 1980ih…što znači da je glavnica tehnologije na ovim ukrajnskim “Abramsima” ustvari iz tog vremenskog perioda….znači po godištu gledano ugrubo rečeno malko mlađi od osnovnih T-80U.

    3
    56
    • P.S – Hoću reći…Leopard 2A5, a pogotovo 2A6, su sa tehnološke tačke gledišta, skupoceniji i značajniji ulov.

      6
      1
      • Pa i njih su przili Rusi i to u mnogo vecem broju, doduse namagarcili su Svabe da ih posalju na prvu liniju odmah dok su Abramsi i Challenger 2 (nikad izgubljenom u borbi😂😂) sluzili za podizanje morala u dubokoj pozadini

    • Hah, već vidim da imam 29 “dislajka”. Samo kad je Oružje Online uveo dugme za lajk i dislajk, kao prave smećarske novine (Blic, Kurir, Alo i ostali). Sad će barem dežurni plaćenici i na ovom portalu imati da klikću lajk i dislajk za satnicu-crkavicu. 😂😂

      4
      4
    • Znaci sta? Tenkovi su dobri ili nisu sta je opravdanje? Mozda neiskusne posade? Prijatelju gore Merkave u Izraelu koje su bolje od najboljih USA tenkova sto ne bi goreli i ovi. A i inas brdo videa iz Iraka gde ih papucari unistavaju.

      • Prvo Merkave nisu bolje od najboljih američkih tenkova, to je još jedna mitomanija, koju je u ovom slučaju pustio Izrael. Merkave su dobre samo zbog “Trophy” aktivnog sistema zaštite, kad im njega skineš, postaju ranjivije od Abramsa ili Leopard dvojke. A kad dotični Trophy okačiš na recimo Abramsa, u verziji M1A2SEP, postaje još i bolji od bilo koje Merkave.

        Drugo, niko od normalnih nije nikad ni tvrdio da je Abrams neuništiv, to su pretežno radili napaljeni iz NAFO brigade.

        Ali sa druge strane, treba da znate da su ovo tehnološki u većini tenkovi iz kraja 80ih, izuzev senzornih sistema, tj. termovizija. Nemaju oklopnu zaštitu A2SEP, nemaju ni jedan aktivni sistem zaštite, nemaju nikakve reaktivne oklopne dodatke…ništa, bukvalno kao da si ih uzeo iz pustinjske oluje 1991 i dodao im bolju termoviziju. To je otprilike to.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version