Naslovna Novosti Ruski telegram kanali: Prvi tenk Abrams američke proizvodnje, uništen kod Avdijevke

Ruski telegram kanali: Prvi tenk Abrams američke proizvodnje, uništen kod Avdijevke [VIDEO]

2
americki tenkovi m1a1sa abrams stigli u oblasti avdijevke da prekorenu tok fronta 1
americki tenkovi m1a1sa abrams stigli u oblasti avdijevke
google news

Vojni dopisnici javljaju da je prvi američki tenk M1A1 Abrams uništen kod Avdijevke. Snimak potvrde još nije jasan, ali specijalizovani telegram kanali tvrde da na snimku gori oštećeni Abrams.

Američke tenkove su pogodili navodno vojnici 15. zasebne motorizovane brigade. Kako se navodi, oklopno vozilo je pogođeno kamikaza dronom, a zatim ga je dokrajčio hitac iz bacača granata.

Podsetimo, tenk M1A1 Abrams koji se vozio ulicom u selu Berdiči jutros je uhvatila izviđačka bespilotna letelica Orlan.

Zahvaljujući radu izviđačkog drona, utvrđena je lokacija i pravac kretanja oklopnih vozila, retkih na liniji fronta. Automobil je vozio u Berdihiju ulicama Centralna i Mira ka selu Stepovoje, 1,5 km od ruskih položaja.

Ukoliko se infromacija ispostavi tačnom, nakon dobijanja podataka, organizovan je lov na M1A1 Abrams, koji je ovenčan uspehom.

Napomenimo da su i sami ukrajinski izvori pokazali prisustvo američkog tenka kod Avdijevke. Snimak pucnjave iz ovog oklopnog vozila nesmotreno su objavili pripadnici 47. brigade Oružanih snaga Ukrajine prošlog petka.

Ukrajinski izvori tvrde da se američka borbena vozila u oblasti Avdijevke koriste više od mesec dana. Ideja videa tada je očigledno bila da se tenk predstavi kako dejstvuje i učestvuje na frontu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da vidimo Abrams na snimcima za koje ukrajinske vlasti tvrde da su nastali blizu fronta.

Prethodno je ukrajinska televizija već prikazivala snimke tenkova Abrams raspoređenih na liniju fronta. Ukrajinski izvori su tvrdili da je određeni broj američkih tenkova, oko četiri jedinice, prebačen na prednje položaje kako bi ih testirali u borbenim uslovima.

Ukrajinski vojnici su tada podelili video koji prikazuje tenkove američke proizvodnje M1A1-SA Abrams opremljene Abramsovim reaktivnim oklopnim pločama (ARAT) prve generacije.

posada na m1 a1 abrams tenku pogled kroz termalnu kameru
posada na m1 a1 abrams tenku pogled kroz termalnu kameru

Pre nešto više od mesea dana, američki tenkovi Abrams prvi put su navodno zabeleženi u pravcu Kupjanska. Ukrajinski informativni resursi objavili su i tada video materijale na kojima se vidi samo kretanje tenka američke proizvodnje. 

Ukrajna je dobila tačno 31 tenk Abrams, onoliko koliko je i obećala američka administracija, izjavio je 11. oktobra predstavnik vojske SAD u Evropi i Africi pukovnik Martin O’Donel. “Održali smo svoj deo dogovora. Od sada ukrajinske vlasti moraju da odrede kada i gde će iskoristiti ovaj potencijal”, naglasio je O’Donel.

Takođe smo pisali da su ukrajinski borci već izgubili jedno od retkih inženjerskih vozila M1150 baziranih na Abramsu, a koji su tajno poslati iz Sjedinjenih Država. Prema američkom izdanju Forbs, ukupno u Kijev nije isporučeno više od šest jedinica ove retke vrste opreme.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version