NaslovnaNovostiNapad planskim bombama na skladišta Oružanih snaga Ukrajine zabeležen na videu

Napad planskim bombama na skladišta Oružanih snaga Ukrajine zabeležen na videu

Planske bombe ruske vojne avijacije uništile su hangare i skladišta Oružanih snaga Ukrajine.

U Hersonskoj oblasti dogodile su se snažne eksplozije koje su rezultat upotrebe klizećih bombi ruske vojne avijacije. Prema dostupnim video snimcima, udari su rezultirali uništavanjem hangara i skladišta na teritoriji koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine.

Izvor navodi da je snimak snimljen u blizini sela Novoberislav. Na pristiglim snimcima se jasno vide rezultati napada Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, tokom kojeg su uništeni hangari sa vojnom opremom Oružanih snaga Ukrajine.

Prema nepotvrđenim podacima, u udaru je uništeno oko 40 komada opreme, a stradalo je i 20 vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Već smo ranije izveštavali o sličnim udarima, međutim, ovaj video se prvi put pojavio na mreži.

Eksperti ne isključuju da bi uništena skladišta mogla da iskoriste Oružane snage Ukrajine za organizovanje ponovo aktuelne kontraofanzive.

Kako se ispostavilo, prilično jednostavna odluka o modernizaciji bombi koje postoje u ruskom arsenalu pokazala se izuzetno efikasnom. Pored upotrebe visokoeksplozivnih avio-bombi FAB-500, ukrajinska vojska se već upoznala sa avionskim bombama od jedne i po tone.

Ukrajinska vojska se žali da je praktično nemoguće boriti se protiv ruskih kliznih bombi. Za sve vreme od početka njihove upotrebe, nijedna nije oborena, pošto se bombe kreću veoma brzo i stalno menjaju putanju leta.

Čak ni savremeni PVO sistemi koje isporučuju zapadne zemlje ne mogu da se nose sa njima, dok broj udara koje nanose takve planske bombe raste.

pojavile se slike modifikovane ruske bombe fab 500m 62 pre utovara na su 34
pojavile se slike modifikovane ruske bombe fab 500m 62 pre utovara na su 34

Deset ruskih S-35 bacilo je 11 vođenih vazdušnih bombi iznad Sumske oblasti, izbegavajući domet ukrajinskih PVO sistema. Bombardovanje se odigralo 28. marta, Rusi su ponovili slične napade više puta.

Podsećamo vas da Ukrajina takođe ima sličnu opremu [takozvana JDAM bomba]. Postoje čak i izveštaji da su ukrajinske snage upotrebile ovu bombu protiv položaja ruske vojske.

Ukrajina je u teškoj situaciji. Iako postoje izveštaji da je JDAM bomba već lansirana na ruske položaje, kijevske snage nisu u dobroj poziciji da lansiraju ovu bombu, sobzirom na nedostatke u avijaciji.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave