NaslovnaNovostiNeverovatan snimak: Katapultiranje pilota iz kabine helikoptera Ka-52 pogođenog MANPADS-om

Neverovatan snimak: Katapultiranje pilota iz kabine helikoptera Ka-52 pogođenog MANPADS-om

Na društvenim mrežama postaje sve popularniji snimak na kojem se vidi kako se pilot katapultira iz pilotske kabine helikoptera Ka-52 Aligator nakon što je projektil protivvazdušnog raketnog lansera MANPADS pogodio rotor.

Nakon što je helikopter pogođen neprijateljskom raketom, odstreljene su lopatice i razneseno je staklo na pilotskoj kabini, a zatim se pale raketni motori katapult sedišta Ka-52, jedinog helikoptera u Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, gde postoji mogućnost katapultiranja.

Ovaj video se prekida i ne zna se da li je posada preživela.

Istovremeno, ukrajinska strana ne prestaje da pokušava da pruži otpor ruskim jedinicama u vazduhu. Ranije su Poljska i Slovačka najavile veliku verovatnoću prebacivanja lovaca MiG-29 u pomoć Oružanim snagama Ukrajine.

Poljaci planiraju da u Ukrajinu prebace 2 takva aviona, a Slovaci – čak 13. Međutim, Jurij Ignat, savetnik Ratnog vazduhoplovstva, govorio je o potrebi snabdevanja Ukrajine modernijim avionima. Sličnog su stava i bivši piloti NATO-a.

kamov ka 52 alligator
kamov ka-52 alligator

U međuvremenu, slanje borbenih aviona Ukrajincima neće uticati na tok neprijateljstava. Penzionisani obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter smatra da će takva „pomoć“ saveznika Kijeva dovesti do još većih žrtava Oružanih snaga Ukrajine, pošto će prosečan životni vek ukrajinskih pilota u vazduhu biti izuzetno nizak.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave