NaslovnaNovostiJužna Koreja predstavila „KILL WEB“ sistem koji eliminiše neprijateljske rakete pre nego...

Južna Koreja predstavila „KILL WEB“ sistem koji eliminiše neprijateljske rakete pre nego što su lansirane

Južnokorejska vojska predstavila je koncept „Kill Web” za borbu protiv raketnih i nuklearnih pretnji Severne Koreje usred rastućih tenzija sa Pjongjangom.

Južnokorejsko ministarstvo odbrane objavilo je 3. marta da će južnokorejska vojska koristiti efikasniji operativni koncept, „Kill Web“, da eliminiše pretnje napredujućih nuklearnih i raketnih sposobnosti Severne Koreje čak i u fazi pre lansiranja.

Ova sposobnost bi omogućila Seulu da neutrališe sofisticirane neprijateljske raketne sisteme čak i pre nego što budu lansirani.

Koncept je osnovna komponenta Military Innovation 4.0, projekta za korišćenje veštačke inteligencije i drugih najsavremenijih tehnologija za izgradnju pametnije i otpornije oružane snage.

Kill Web i Kill Chain

Južna Koreja trenutno ima mehanizam preventivnog udara nazvan „Kill Chain“, dizajniran da radi linearno i sekvencijalno. To je stub nacionalnog odbrambenog sistema tri osovine koji ima za cilj da onesposobi Severnu Koreju u zamišljenom velikom sukobu.

Međutim, Kill Web navodno nudi fleksibilniji pristup, omogućavajući vojnom osoblju da izvrši prilagođavanja svojih početnih odluka o meti. On će se koristiti za efikasniju primenu sistema Kill Chain, umesto da ga zameni, prema zvaničniku odbrane.

„Koncept Kill Chain-a je da se nastavi u jednom pravcu“, rekao je on. „Ali Kill Web, poput paukove mreže, podrazumeva česta prilagođavanja misije kako bi se osigurala operativna efikasnost.”

Pretnje

Potez Seula da ojača svoje kapacitete protivraketne odbrane podstaknut je sve većim brojem incidenata na testiranju raketa koje je sprovela njegova zakleti neprijatelj Severna Koreja.

Prošlog meseca, Pjongjang je ispalio krstareće rakete nakon američko-južnokorejske vojne vežbe usmerene na odgovor na nuklearni napad.

Severna Koreja je vežbu smatrala „objavom rata“ i ispalila je četiri Hvasal-2 u takozvanoj „vežbi lansiranja strateških krstarećih raketa“.

Predsednik Kim Džong-un je takođe nadgledao lansiranje dve krstareće rakete dugog dometa dizajnirane da nose taktičko nuklearno oružje krajem prošle godine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave