NaslovnaNovostiRuska PVO oborila NLO u Rostovskoj oblasti? Već zabeleženi slični slučajevi

Ruska PVO oborila NLO u Rostovskoj oblasti? Već zabeleženi slični slučajevi

Dana 3. januara, misteriozni objekat koji su višestruki izvori nazvali „NLO“ oborilo je ruska protivvazdušna odbrana u Rostovskoj oblasti na jugu Rusije.

NLO, koji su svedoci definisali kao „mali objekat u obliku lopte“, primećen je kako leti iznad sela Sultan Sala na udaljenosti od otprilike dve kilometra.

Vest je prvi objavio na svom Telegram kanalu Vasilij Golubev, guverner Rostovske oblasti. Golubev je na Telegramu objavio da je „mali objekat u obliku lopte“ primećen kako leti „kroz vazduh“ na visini od oko 2,5 kilometra . Nakon što ga je uočila, lokalna protivvazdušna odbrana gađala je objekat i oborila ga.

„Pozivam sve da ostanu mirni. Zarad bezbednosti uključene su sve snage i sredstva. Nebo je prekriveno protivvazdušnom odbranom“, nastavio je on ne otkrivajući prirodu objekta.

Lokalni novinski sajt Privjet Rostov objavio je naslov koji je glasio: „NLO u obliku lopte oboren je na nebu“. Kanal Ostorožna Novosti objavio je snimak svetlećeg objekta koji leti i potom eksplodira na nebu.

Političar ruske Državne dume Anatolij Vaserman rekao je na Telegramu da se ukrajinske snage, koje je opisao kao „kijevske teroriste“, odlučuju da napadaju ruske građane neselektivno kako bi izazvali teror.

Rostov se nalazi na Azovskom moru, sa kojim Rusija i Ukrajina dele granicu, i smatra se strateški važnim.

Ukrajinske bespilotne letelice stoje iza decembarskih napada na ruske vazdušne baze koje su navodno uništavale letelice. Kijev nije izneo eksplicitne tvrdnje o umešanosti u napade na vazdušne baze Djagilevo i Engels u Rjazanju i Saratovu.

Međutim, najviši ukrajinski vojni obaveštajni zvaničnik Kirilo Budanov pozdravio je napade koji su primorali Rusiju da postavi svoje bombardere na Daleki istok. Budanov je inače označen od strane Rusije kao glavni osumljičeni za napad na Krimski most.

NLO slučajevi u Rusiji

Još 2007 godine, nakon snažne oluje, ribari duž Azovskog mora uhvatili su čudnih, naizgled neobjašnjivih 100 kilograma živog bića. Zbog neobičnog izgleda, stvorenje su snimili mobilnim telefonom neki vanzemaljac. Međutim, pre nego što je bilo ko mogao da potvrdi ove navode, ruski ribari su odlučili da konzumiraju ovog navodnog vanzemaljca, a jedan od njih je izjavio da je to najukusnija hrana koju je ikada jeo.

Bi-Bi-Si je još 2012. izvestio kako je grupa od oko 50 entuzijasta postavila kamp u blizini Bajkalskog jezera u Sibiru, za koje se tradicionalno smatra za najveće žarište NLO-a u Rusiji, nadajući se da će otkriti dokaze vanzemaljskih aktivnosti. Misija je počela na ostrvu Ruski u Japanskom moru i završila se u Moskvi u septembru 2012.

Bajkalsko jezero u Sibiru ima dugu istoriju misterija, a bilo je mesto bezbrojenih prijavljenih NLO susreta tokom sovjetske ere. Astronauti su 2009. godine prijavljivali misteriozne krugove u najdubljem jezeru na svetu.

Vlada SSSR je u početku zataškavala ovakve slučajeve, ali su ih mediji kasnije ipak objavili. Nedavni nepotvrđeni izveštaji ukazuju da američki reditelj Stiven Spilberg razmatra da snimi dokumentarac zasnovan na ovim čudnim i zbunjujućim tvrdnjama. Međutim, nije poznato da li je to istina ili je samo prevara.

Dana 17. aprila 1987, grupa od 13 ljudi u oblasti Irkutska Kurme primetila je džinovski leteći tanjir koji je lebdeo oko 150 metara iznad njih. Tanjir je imao prečnik od 70 metara i rečeno je da ima fosforescentno ljubičasto svetlo koje sija iz njegovog centra i žute otvore oko njegovih strana.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave