NaslovnaNovostiRusija dobija novu seriju Stelt lovaca Su-57; ukupno 76

Rusija dobija novu seriju Stelt lovaca Su-57; ukupno 76

UAC je predao novu seriju lovaca Su-57 ruskom Ministarstvu odbrane 28. decembra 2022. Prvi serijski proizveden Su-57 isporučen je krajem novembra 2020. Očekuje se da će puna proizvodnja biti postignuta do 2024. Rusko Ministarstvo odbrane će dobiti ukupono 76 aviona Su-57

Ministarstvo odbrane Rusije dobilo je novu seriju borbenih aviona Su-57 (NATO ime:Felon) iz Komsomolsk-na-Amuru (u vlasništvu Ujedinjene avio-kompanije).

Pres služba UAC je saopštila 28. decembra. Pored borbenog aviona pete generacije, kompanija je isporučila i seriju Su-35S za Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

potpuno novi „smart“ borbeni avion su 57 testiran u rusiji
Su-57 kokpit

„KnAAZ je proizveo i predao Ministarstvu odbrane Rusije još jednu seriju serijskih aviona pete generacije Su-57 u okviru programa nabavke ove godine“, saopštio je UAC.

Jurij Sljusar, generalni direktor korporacije, izjavio je da je fabrika aviona ispunila plan proizvodnje za tekuću godinu za Su-57 i višenamenske lovce Su-35S za Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

„Nastavićemo da ispunjavamo svoje obaveze. Avioni, predviđeni za isporuku sledeće godine, već su u proizvodnji“, rekao je on.

Su-57 je počeo da dobija serijske isporuke 2022. Do kraja 2024. rusko ministarstvo odbrane će nabaviti 22 lovca; a do 2028. ukupno 76.

U međuvremenu, generalni direktor Rostec-a Sergej Čemezov rekao je da će avio-fabrika Komsomolsk na Amuru biti modernizovana kako bi se proširila proizvodnja lovaca pete generacije Su-57.

Navodi se da fabrika na Dalekom istoku knAAZ modernizuje proizvodnju, povećava proizvodne kapacitete, pušta u rad novu visokotehnološku opremu, uključuje dodatni proizvodni kadar i uspostavlja savremenu proizvodnu liniju za finalnu montažu.

su 57 ispaljuje k 77m
SU-57 ispaljuje K-77M

Denis Manturov, potpredsednik Vlade i ministar industrije i trgovine, izjavio je da bi masovna proizvodnja aviona pete generacije mogla da počne po planu zbog sistemskih odluka donetih na državnom nivou za podršku modernizaciji kompanije.

„Nastavlja se proširenje proizvodnih kapaciteta, pušta se u rad nova visokotehnološka oprema, a dodatno se uključuje i proizvodno osoblje. Radi moderna proizvodna linija završne montaže“, dodao je Manturov.

IzvorUAC

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave