NaslovnaAvijacijaRusi grade novu fabriku za povećanje proizvodnje Su-57

Rusi grade novu fabriku za povećanje proizvodnje Su-57

Rostec United Aircraft Corporation povećava proizvodne kapacitete kako bi uvećala serijsku proizvodnju lovaca pete generacije Su-57.

Su-57

Proširenje proizvodne baze letačke stanice za ispitivanje u Komsomolsku na Amuru podrazumeva izgradnju niza novih objekata. Pre svega, biće puštena u rad postrojenje za ispitivanje kabinske radio-elektronske opreme na avionu, rezervoar za gorivo i stanica za ispitivanje motora. Njihova izgradnja se vrši o trošku Ujedinjene avio korporacije UAC.

„UAC ispunjava veliki državni ugovor – u narednim godinama Ministarstvu odbrane treba da isporuči 76 lovaca Su-57. Kako bismo kvalitetno i na vreme proizveli potreban broj aviona, pristupili smo proširenju i modernizaciji proizvodnih kapaciteta. Već u drugoj polovini 2023. nova postrojenja stanice za letna ispitivanja KnAAZ trebalo bi da dobiju prve avione“, rekao je Vladimir Artjakov, prvi zamenik generalnog direktora Državne korporacije Rostec.

Na ceremoniji polaganja novih temelja u okviru proslave Dana Vazdušne flote Ruske Federacije i 88. godišnjice formiranja Komsomolsk-na-Amuru vazduhoplovnog centra po imenu Ju.A. Gagarin, komemorativna kapsula sa porukom budućim generacijama graditelja aviona Komsomolsk na Amuru postavljena je u temelj jedne od zgrada.

Su-57 Felon i Su-75 Checkmate
Su-57 Felon i Su-75 Checkmate

Međutim, drugi vodeći avion ruske avijacije, Su-35, neće se proizvoditi u novoj fabrici. Prema rečima upućenih, Ruska Federacija planira da prekine proizvodnju Su-35 2027. godine i fokusira se na serijsku proizvodnju Su-57 i Su-75, kako za domaće tako i za međunarodno tržište. Nema reči o tome da li će se Su-57 Ohotnik [bespilotni jurišni dron] proizvoditi na proizvodnim linijama novih proizvodnih pogona koji se planiraju otvoriti.

Fabrika u Komsomolsku na Amuru na Dalekom istoku će takođe instalirati najnovije motore, koje su dugo očekivani u ruskom vazduhoplovstvu. Reč je o motoru Izdelie 30, koji će nositi trgovački naziv Saturn 30. U novom pogonu će se izvoditi i montažni radovi na Su-57 na sistemima za elektronsko ratovanje i lasersku zaštitu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave