NaslovnaOružjeNovo OružjeRusija predstavila preciznu pušku ORSIS 12,7

Rusija predstavila preciznu pušku ORSIS 12,7

Generalni direktor ruske agencije za izvoz vojne opreme (Rosoboronoeksport) Aleksander Mihejev predstavio je preciznu pušku ORSIS 12,7 na sajmu u Međunarodnom izložbenom centru Krokus Ekspo u Moskvi, Interpoliteks 2022.

Mihejev je naveo da su uzorci ruskog pešadijskog naoružanja koje je predstavio Rosoboronoeksport veoma popularni među bezbednosnim agencijama Bliskog istoka, Afrike, Azije i Pacifika i Latinske Amerike, a ni puška koja će biti predstavljena neće biti izuzetak.

orsis 127
orsis 127

Rusko malokalibarsko oružje je dokazalo svoju vrednost u profesionalnoj službi specijalnih jedinica, protivterorističkih grupa i policije, rekao je on.

„Pored toga, predstavljamo vam širok spektar bezbednosne opreme, naoružanja za policiju i bezbednosne službe i izlažemo niz novina, kao i novu snajpersku pušku ORSIS kalibra 12,7x99mm (.50 BMG), dodao je Mihejev.

orsis 12,7 snajper
ORSIS 12,7

Korporacija Rosoboronoekport je detaljno navela da je puška dizajnirana za izvršavanje snajperskih misija i da je efikasna protiv lako oklopnih vozila, kao i da ima efektivni domet do dve hiljade metara.

Kompanija je takođe prvi put izložila svoju personalnu zaštitnu opremu KIB-10 i ultralaki taktički štit Sparta-10.

Izložili su i svoje IT-ONV-01 naočare za noćni vid, koje omogućavaju operateru da vozi borbena vozila brzinom do 90 km/h sa ugašenim svetlima, održava vizuelno posmatranje, orijentiše se na zemlji i olakšava rad sa streljačkim oružjem i bacačima granata.

Osim navedenog, Rosoboronoekport je izložio jurišne puške Kalašnjikov AK-12 i AK-15, pištolj SR-1M Gjurza, automatske puške PP-2000 i SR-2M Veresk, kompaktnu jurišnu pušku SR-3M Vihr i podvodno-kopneni automat ADS namenjen za pucanje pod vodom.

puska orsis 127
orsis 12,7

Kompanija je takođe javnosti predstavila poboljšanu specijalnu snajpersku pušku VSSM, bacač granata GM-94 i jurišnu pušku SHAK-12.

26. Međunarodna domovinska bezbednost (Interpoliteks 2022) održao se od 18. do 20. oktobra u Međunarodnom izložbenom centru Krokus Ekspo u Moskvi.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave