NaslovnaNovostiObuka vojnika u drugom periodu služenja vojnog roka

Obuka vojnika u drugom periodu služenja vojnog roka

U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu realizuje se kolektivna obuka vojnika generacije „jun 2022“ koji drugi period vojnog roka služe u 72. brigadi za specijalne operacije.

Na obuci su vojnici koji su posebno selektovani i raspoređeni u ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije, nakon uspešnog završetka individualnog osposobljavanja u centrima Komande za obuku. Oni se obučavaju za realizaciju kolektivnih zadataka u podršci jedinica koje se angažuju za izvođenje specijalnih operacija, diverzantskih, protivdiverzantskih, protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava. 

U skladu sa programom obuke, vojnici prolaze sadržaje iz taktike jedinica za specijalna dejstva, unapređuju svoje fizičke sposobnosti i realizuju gađanja iz različitih tipova naoružanja na upotrebi u brigadi, a angažovani su i na realizaciji svakodnevnih zadataka.

Vojnici tokom obuke pokazuju izuzetnu motivisanost i zalaganje, kao i želju da stupe u profesionalni sastav jedinice. Većina njih se, nakon odsluženja vojnog roka, prijavljuje za selektivnu obuku, čijim uspešnim završetkom stiču uslov da započnu karijeru kao profesionalni vojnici u 72. brigadi za specijalne operacije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave