NaslovnaNovostiObuka vojnika u drugom periodu služenja vojnog roka

Obuka vojnika u drugom periodu služenja vojnog roka

U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu realizuje se kolektivna obuka vojnika generacije „jun 2022“ koji drugi period vojnog roka služe u 72. brigadi za specijalne operacije.

Na obuci su vojnici koji su posebno selektovani i raspoređeni u ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije, nakon uspešnog završetka individualnog osposobljavanja u centrima Komande za obuku. Oni se obučavaju za realizaciju kolektivnih zadataka u podršci jedinica koje se angažuju za izvođenje specijalnih operacija, diverzantskih, protivdiverzantskih, protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava. 

U skladu sa programom obuke, vojnici prolaze sadržaje iz taktike jedinica za specijalna dejstva, unapređuju svoje fizičke sposobnosti i realizuju gađanja iz različitih tipova naoružanja na upotrebi u brigadi, a angažovani su i na realizaciji svakodnevnih zadataka.

Vojnici tokom obuke pokazuju izuzetnu motivisanost i zalaganje, kao i želju da stupe u profesionalni sastav jedinice. Većina njih se, nakon odsluženja vojnog roka, prijavljuje za selektivnu obuku, čijim uspešnim završetkom stiču uslov da započnu karijeru kao profesionalni vojnici u 72. brigadi za specijalne operacije.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave