NaslovnaNovostiIntenzivna obuka u pešadijskim bataljonima Kopnene vojske 

Intenzivna obuka u pešadijskim bataljonima Kopnene vojske 

U pešadijskim bataljonima Kopnene vojske u toku je intenzivna obuka vojnika roda pešadije za realizaciju kolektivnih zadataka ovih jedinica i izvođenje borbenih dejstava u operacijama Vojske Srbije. 

Obuku prolaze vojnici na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ raspoređeni u pešadijske bataljone nakon uspešno završenog individualnog specijalističkog obučavanja u centrima Komande za obuku, i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinicama.

U ovom periodu obučavanja akcenat je na praktičnim sadržajima obuke na poligonima tokom kojih vojnici uvežbavaju taktičke radnje na bojištu u izvođenju odbrambenih i napadnih operacija uz korišćenje savremenih borbenih sredstava na upotrebi u jedinicama, te na izvršenju programskih gađanja iz naoružanja roda pešadije.

Realizacijom ove obuke unapređuje se obučenost vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika koji su nedavno primljeni u jedinice i održava se visok nivo osposobljenosti pešadijskih bataljona za izvršavanje namenskih zadataka u operacijama Kopnene vojske.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave