NaslovnaNovostiPrikaz novog domaćeg naoružanja i vojne opreme u VS

Prikaz novog domaćeg naoružanja i vojne opreme u VS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije, za potrebe jedinica Vojske Srbije.

Foto: Milena Anđela

Po dolasku na Vojnu akademiju, predsednik Vučić je izvršio smotru postrojenog zastavnog voda.

Foto: Milena Anđela

Na akademiji je, između ostalog, izložena univerzalna prevozna artiljerijska računarska stanica, namenjena za obezbeđivanje preduslova za određivanje elemenata za gađanje, čime se obezbeđuje kvalitetnije upravljanje vatrom.

Predstavljen je i Pasars četvorocevac, namenjen za zaštitu kopnenih snaga na maršu i tokom izvodenja borbenih dejstava, kao i kombinovani samohodni PVO sistem PASARS- 16.

Foto: Milena Anđela

Vojska Srbije koristi i novi terenski automobil, koji služi za prevoz ljudstva i transport oružja i materijala mase do 1,4 tone i priključnih sredstava ukupne mase do 1,7 tona, a izloženi su i terenski automobil FAP 2228, automatski bacač granata, kao i novi “Zastavin” pištolj, te optički i refleksni nišani.

Izloženo je i borbeno oklopno vozilo “Lazar 3”, kao i samohodna haubica “Nora”.

Foto: Milena Anđela

Sa predsednikom, prikazu prisustvuju ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović. – 6 Nora haubica 155 mm, 12 Lazara 3, sve nove mašine, Miloš…, pa sve do pištolja i ručnih bacača, sve to od danas ulazi u sa stav Vojske Srbije – rekao je Vučić. On je dodao da svaka mina, granata, raketa ima 10 kupaca po jednom komadu, dodajući da to pokazuje i u kom smeru svet ide, ali i da je sve teže proizvesti bilo šta. Vučić je kazao da Srbija treba da kupuje samo ono što ne može da proizvede. – Moramo da modernizujemo našu vojsku. Važna je odluka o povećanju palta od 25 odsto jer će to doprineti popuni naših jedinica – rekao je Vučić.

Inače, drektor ”Zastava-Oružja”, Mladen Petković, još početkom juna je na TV Kragujevac najavio kako se očekuje da fabrika vrlo brzo izbaci na tržište novi pištolj koji je visoke preciznosti, koji se pravi od materijala koji do sada nisu korišćeni u fabrici.

(Novosti, Telegraf)

2 KOMENTARA

  1. СВЕ ЈЕ ОВО МЕНИ И ВИШЕ НЕГО ЈАСНО, АЛИ МИ НИЈЕ ЈАСНО, ДА ОФИЦИРИ, КОЈИ ИМАЈУ ОРУЖЈЕ, МОРАЈУ, ДА ОДНЕСУ У СУП И ДА ГА ПРИЈАВЕ, А ПРИТОМ И ДАЉЕ РАДЕ КАО ОФИЦИРИ, ВС, КАКВЕ ВЕЗЕ И ЗАШТО, МОРА ДА СЕ ПРИЈАВИ, ПИШТОЉ, У МУП СРБИЈЕ

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave