NaslovnaNovostiRedovna obuka izviđača Kopnene vojske

Redovna obuka izviđača Kopnene vojske

U okviru redovne obuke izviđačkih jedinica Kopnene vojske u letnjim uslovima, vojnici-izviđači prolaze obuku u borenju, tokom koje usavršavaju veštine u bliskoj borbi i bacanju noža.

Cilj je da se vojnici osposobe da u realnom konfliktu zadrže prisebnost, odreaguju onako kako su obučeni i reše borbu u svoju korist, što su veštine od velikog značaja prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Tokom obuke izviđači podižu nivo svoje opšte fizičke pripremljenosti, razvijaju samopouzdanje i upoznaju se sa svim situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u bliskom kontaktu sa neprijateljem.

Programom je obuhvaćena borba rukama i nogama u stojećem stavu, upotreba hladnog oružja, borenje u parteru, razoružavanje i neutralisanje protivnika i zaštita svog i života svojih saboraca.

Obuka izviđačkih jedinica je zahtevna i izvodi se tokom cele godine, a izviđače u narednom periodu očekuje trenaž za savlađivanje vodenih prepreka i rešavanje taktičkih zadataka u različitim okruženjima, te osposobljavanje za boravak i samostalnu ishranu u prirodi.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave