NaslovnaNovostiSnajperska obuka u jedinicama vojne policije

Snajperska obuka u jedinicama vojne policije

Profesionalni vojnici i starešine na dužnostima snajperista u jedinicama vojne policije u Kopnenoj vojsci realizovali su taktička uvežbavanja i bojeva gađanja u rejonu poligona „Orešac“ kod Vršca.

Tokom višednevnih aktivnosti realizovani su sadržaji taktičke i vatrene obuke koju prolaze snajperisti u Vojsci Srbije, a akcenat je bio na uvežbavanju strelaca za izvršavanje zadataka specifičnih za vojnopolicijske jedinice.

Na obuci je proverena i osposobljenost vojnih policajaca da, samostalno ili u paru, rešavaju vatrene zadatke snajperista u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima uz upotrebu savremene optoelektronske opreme i priručnih i formacijskih sredstava za maskiranje.

Pokazana preciznost vatre i efikasnost u različitim situacijama ulivaju poverenje u borbene sposobnosti jedinica vojne policije Kopnene vojske za realizaciju širokog spektra zadataka i aktivnosti u operacijama.

Značaj ove obuke, koja se u ciklusima realizuje tokom cele godine, ogleda se u održavanju i unapređenju visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava i borbene gotovosti jedinica vojne policije u Vojsci Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave