NaslovnaNovostiTakmičenje jedinica vojne policije

Takmičenje jedinica vojne policije

Na poligonima Vojske Srbije „Beranovac“ i „Žiča“ kod Kraljeva ove nedelje se održava drugo takmičenje jedinica vojne policije.

Na ovom nadmetanju, koje predstavlja test obučenosti, veštine i fizičkih sposobnosti, ove godine učestvuje šest ekipa iz sastava Vojske Srbije i četiri iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodnih dana takmičari su, u prve dve faze, na poligonu „Žiča“ pojedinačno i u sastavu patrole rešavali vatrene zadatke u simuliranom urbanom okruženju, uz primenu taktičkih radnji i poštovanje mera bezbednosti.

Trećoj fazi nadmetanja održanoj danas na patrolnoj stazi na poligonu „Beranovac“, prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom se lično uverio da je takmičenje organizovano po najvišim standardima, kao i da su učesnici visoko motivisani i taktički i fizički izuzetno pripremljeni.

Pobednik takmičenja jedinica vojne policije biće poznat u petak, kada se održava najzahtevnija etapa — ekipna trka na 12 kilometara sa prirodnim i veštačkim preprekama.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave