NaslovnaNovostiObuka na borbenim vozilima pešadije M-80A

Obuka na borbenim vozilima pešadije M-80A

Pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske u rejonima mirnodopskih lokacija realizuju obuku za izvršavanje borbenih zadataka u operacijama Kopnene vojske uz upotrebu borbenih vozila pešadije M-80A.

Reč je o redovnoj obuci profesionalnog sastava mehanizovanih bataljona, koja se po ciklusima realizuje tokom cele godine radi održavanja i unapređenja visokog nivoa osposobljenosti za realizaciju zadataka.

Programom obuke su obuhvaćeni praktični sadržaji obučavanja posluga, od pripreme za izvršenje zadatka, preko maskiranja, taktičkih radnji na bojištu u izvođenju odbrambenih i napadnih operacija, do dejstva po ciljevima na zemlji i vazduhu i održavanja svih podsistema borbenog vozila.

Realizacijom ove obuke unapređuje se borbena osposobljenost vojnika i mladih starešina koji su nedavno primljeni u jedinicu i održava visok nivo osposobljenosti jedinice za izvršavanje namenskih zadataka.

Borbeno vozilo pešadije M-80A namenjeno je za izvršavanje borbenih zadataka mehanizovanih jedinica u svim zemljišnim i vremenskim uslovima, a njegova pouzdanost i efikasnost su potvrđeni tokom eksploatacije u jedinicama Vojske Srbije i na brojnim taktičkim vežbama.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave