NaslovnaNovostiKomemoracija potpukovniku Dejanu Stanojeviću

Komemoracija potpukovniku Dejanu Stanojeviću

U Domu Vojske Srbije u Nišu danas je održan komemorativni skup u spomen potpukovniku Dejanu Stanojeviću koji je tragično nastradao u padu helikoptera u Demokratskoj Republici Kongu.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice potpukovnika Stanojevića, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, visoke starešine Vojske Srbije, Dejanove kolege, rodbina i prijatelji. Skupu se obratio načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, koji je istakao da je potpukovnik Dejan Stanojević svojim vrlinama i odanošću otadzbini dao nemerljiv doprinos Vojsci Srbije.

— Ja mogu da posvedočim kakav si bio kao pripadnik mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u ratom rastrzanoj Demokratskoj Republici Kongu. Vojska Srbije van granica naše otadzbine upućuje samo najbolje pojedince, one koji će našu vojsku, državu i narod predstavljati u najboljem mogućem svetlu, u najtežim mogućim okolnostima — rekao je general Glišović.

U ime kolega iz jedinice od potpukovnika Stanojevića se oprostio komandant Drugog bataljona za elektronska dejstva potpukovnik Bojan Kocić. On je rekao da je angažovanje u mirovnoj misiji za Dejana bio profesionalni izazov koji je želeo da savlada i tako na najbolji način prezentuje sebe kao vojnika, svoju jedinicu i Vojsku Srbije. Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine, a u Vojsci Srbije je bio od 28. septembra 2002. godine. Poginuo je 29. marta u padu helikoptera prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u DR Kongu.
Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave