NaslovnaNovostiProvera obučenosti decembarske generacije vojnika

Provera obučenosti decembarske generacije vojnika

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu ove nedelje je realizovana provera specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ kojima individualna obuka traje četiri meseca.

Reč je o vojnicima izviđačkih i specijalnosti nišandzija na borbenom vozilu pešadije M-80A i tenku M-84, kojima zbog prirode zadataka za koje se osposobljavaju specijalistička obuka traje duže, kako bi uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje. 

Na završnom ispitu u Centru za obuku kopnene vojske, proverena je osposobljenost vojnika za rešavanje taktičkih zadataka, rukovanje naoružanjem roda i poznavanje sredstava i opreme oklopnih, odnosno izviđačkih jedinica Vojske Srbije.

Rezultati postignuti na proveri govore da je obuka dobro planirana i izvedena i da su vojnici u potpunosti dostigli zahtevane standarde obučenosti za izvršavanje zadataka u okviru svojih specijalnosti.

Po završetku provere vojnici se upućuju u jedinice Vojske Srbije u kojima će dalje nadograđivati stečena znanja i veštine i obučavati se za realizaciju kolektivnih zadataka do kraja služenja vojnog roka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave