NaslovnaNovostiObuka inžinjerskih jedinica u KoV

Obuka inžinjerskih jedinica u KoV

U bazi „Jug“ i neposrednom okruženju u toku je redovna obuka pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju inžinjerijskih i protivinžinjerijskih dejstava.

Obuku prolazi profesionalni sastav pionirske i putne specijalnosti, a akcenat je na osposobljavanju vojnika i starešina koji su u prethodnom periodu raspoređeni na dužnosti u inžinjerijskom bataljonu.

Pripadnici jedinice pionirske specijalnosti realizuju praktične vežbe uz upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava, nakon čega slede složenije vežbe rušenja elemenata i materijala. Oni su prethodno, u skladu sa propisima, prošli temeljnu teoretsku obuku za bezbedno rukovanje eksplozivnim materijama.

Obuka sastava putne specijalnosti modelovana je tako da se realizuje kroz popravku puteva u opštini Bujanovac oštećenih tokom eksploatacije. Na ovaj način se unapređuje osposobljenost pripadnika Vojske Srbije i olakšava svakodnevni život meštana kojima su ovi putevi jedina veza sa gradskom sredinom.

Visok nivo osposobljenosti inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije demonstriran je nebrojeno puta, na združenim taktičkim vežbama i prilikom pružanja pomoći građanima kada god je to bilo potrebno.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave