NaslovnaNovostiObuka vojne policije za poslove bezbednosne zaštite

Obuka vojne policije za poslove bezbednosne zaštite

U bataljonima vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizuje se redovna obuka za izvršenje kolektivnih zadataka za koje su ove jedinice namenjene.

Radi očuvanja i unapređenja operativnih sposobnosti, intenzivna obuka u jedinicama vojne policije se realizuje tokom cele godine, a u ovom periodu težište je na osposobljavanju njihovih pripadnika za bezbednosnu zaštitu lica. 

Tokom obuke, u skladu sa zadatim supozicijama, uvežbavaju se taktike, tehnike i procedure prilikom napada terorističkih grupa na konvoj vozila i proverava se osposobljenost vojnih policajaca za efikasan odgovor na zadatu pretnju i uspešnu evakuaciju štićenih lica na bezbednu lokaciju.  Pored usvajanja načela i taktika bezbednosne zaštite, posebna pažnja poklanja se timskom radu i sinhronizovanom postupanju svih pripadnika jedinice, budući da od toga zavisi uspešna realizacija ovih zahtevnih zadataka.

Jedinice vojne policije su namenjene za realizaciju širokog spektra vojnopolicijskih i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, u zonama svojih teritorijalnih nadležnosti. Redovnom obukom njihovih pripadnika, koja je raznovrsna i zahtevna i izvodi se u svim uslovima, obezbeđuje se fizička pripremljenost i psihička stabilnost, kao i sposobnost vojnih policajaca za uspešno rešavanje najtežih situacija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave