NaslovnaNovostiVežba 21. pešadijskog bataljona podržana računarskim simulacijama

Vežba 21. pešadijskog bataljona podržana računarskim simulacijama

U Centru za obuku putem simulacija Vojske Srbije ove nedelje je realizovana vežba 21. pešadijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske.

Na ovoj vežbi podržanoj računarskim simulacijama, komanda jedinice se obučavala za organizovanje i izvođenje borbenih dejstava pešadijskog bataljona u napadnoj operaciji. Tokom višednevnih aktivnosti, uvežbavane su i proveravane taktičke radnje i štabne procedure u izvođenju operacija, uz svakodnevnu analizu rada komande u procesu donošenja odluka na svim nivoima komandovanja.

Provereni su i poznavanje načela upotrebe jedinica i sredstava, sadejstvo sa jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Mešovite artiljerijske brigade, kao i saradnja sa Žandarmerijom, Crvenim krstom i ostalim strukturama sistema odbrane i činiocima civilnog okruženja.

Vežbe podržane računarskim simulacijama predstavljaju važan oblik praktične obuke komandi u Vojsci Srbije, budući da pružaju priliku štabnim oficirima i komandama da se, uz minimalan utrošak materijalnih resursa, osposobljavaju za planiranje i izvođenje borbenih operacija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave