NaslovnaNovostiZimska obuka 72. brigade za specijalne operacije VS

Zimska obuka 72. brigade za specijalne operacije VS

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije ove nedelje su, uz podršku Ratnog vazduhoplovstva i PVO, realizovali kondicionu obuku u zimskim uslovima.

Zimska obuka 72. brigade za specijalne operacije

Tokom višednevnih aktivnosti pripadnici bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ i „Sokolovi“ iz sastava ove brigade desantirani su na udaljene lokacije, gde su na nepoznatom planinskom terenu u skladu sa svojom namenom i zadatim scenarijom rešavali taktičke i vatrene zadatke. 

Zimska obuka 72. brigade za specijalne operacije
Zimska obuka 72. brigade za specijalne operacije

Pripadnici specijalnih snaga su uvežbavali vertikalni manevar u sadejstvu sa helikopterskim jedinicama, i potom taktičke radnje prilikom izviđanja, prikupljanja obaveštajnih podataka i izvođenja prepadnih dejstava, diverzija i zaseda, te savlađivanje vertikalnih prepreka veranjem uz upotrebu savremene alpinističke opreme.

Višednevno obučavanje je završeno realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, na kojoj je potvrđen visok nivo osposobljenosti timova za obavljanje namenskih zadataka snaga za specijalne operacije.

Zimska obuka 72. brigade za specijalne operacije

Ova obuka je samo deo kompleksnog obučavanja u 72. brigadi koje se realizuje tokom cele godine radi očuvanja i unapređenja sposobnosti za izvođenje specijalnih operacija i drugih dejstava u svim uslovima, prvenstveno u neprijateljevom rasporedu na taktičkoj i operativnoj dubini.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave