NaslovnaNovostiTaktička vežba bataljona vojne policije OPERACIJA 22

Taktička vežba bataljona vojne policije OPERACIJA 22

Pripadnici bataljona vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizovali su ove nedelje na poligonu „Rujnik“ kod Niša taktičku vežbu „Operacija 22“. 

Na vežbi je, u uslovima približno realnim, uvežbavan rad komande i jedinica tokom planiranja, organizovanja i realizacije vojnopolicijskih zadataka u protivterorističkoj operaciji. Tokom višednevnih aktivnosti, provereno je i poznavanje načela upotrebe jedinica i sredstava vojne policije, kao i sadejstvo sa drugim snagama Vojske Srbije, strukturama sistema odbrane i činiocima civilnog okruženja.

Pripadnici jedinice su, uz upotrebu oklopnih borbenih vozila i službenih pasa, realizovali niz vojnopolicijskih zadataka, kao što su obezbeđenje komandnog mesta, bezbednosna zaštita lica, kontrola masovnog okupljanja, te lociranje i uništenje terorističkih, diverzantskih i pobunjeničkih grupa. Ostvareni rezultati govore o visokom nivou osposobljenosti za realizaciju zadataka za koje je namenjena jedinica.

Taktičke vežbe predstavljaju važan oblik praktične obuke u Vojsci Srbije, a njihovom realizacijom unapređuju se sposobnosti komandi i jedinica za izvršavanje dodeljenih misija i zadataka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave