NaslovnaNovostiOsnovna padobranska obuka vojnika na služenju vojnog roka

Osnovna padobranska obuka vojnika na služenju vojnog roka

Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu realizuje se osnovna padobranska obuka vojnika generacije „septembar 2021“ koji vojni rok služe u 63. padobranskoj brigadi.

Padobranska obuka
Padobranska obuka

Obuka predstavlja završni deo procesa osposobljavanja vojnika na služenju vojnog roka padobranske specijalnosti. Izvodi se u trajanju od četiri nedelje, pri čemu zemaljski deo traje tri, a realizacija padobranskih skokova – jednu sedmicu. 

U okviru zemaljskog dela obuke, koji je izuzetno psihofizički zahtevan, akcenat je na radu na padobranskim spravama, kao i na pojačanoj fizičkoj pripremi, sa ciljem da vojnici u potpunosti usvoje potrebna znanja o desantnom padobranu i padobranskoj opremi i savladaju osnove tehnike izvršenja padobranskog skoka. Radnje se uvežbavaju do automatizma kako bi se mogućnost pojave nepravilnosti prilikom izvršenja skoka svela na najmanju moguću meru.

Potom sledi realizacija padobranskih skokova u dnevnim i noćnim uslovima, sa naoružanjem i dodatnim teretom, uz korišćenje savremenih desantnih padobrana koji su na upotrebi u jedinici od 2018. godine. 

Rezultat uspešno izvedene osnovne padobranske obuke su vojnici-padobranci osposobljeni za izvršavanje padobranskih skokova desantnim padobranom u svim uslovima, a gotovo svi iz ove generacije će po završetku vojnog roka postati deo profesionalnog sastava 63. padobranske brigade.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,433PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave