NaslovnaNovostiObeležen Dan Medija centra Odbrana

Obeležen Dan Medija centra Odbrana

U Domu Vojske Srbije obeležen je Dan Medija centra „Odbrana”, a na svečanosti novinaru „Politike” Milanu Galoviću uručena novinarska nagrada „Ivan Marković”.

Galović je nagrađen je za tekst „Panciri danonoćno čuvaju nebo Srbije” koji je objavljen u „Politici” 12. avgusta 2021. godine.

„Profesionalnim pristupom poslu, pažljivo osluškujući želje i potrebe javnosti i prateći savremene tokove u oblasti, ne samo informativne delatnosti, već i izdavaštva na najbolji način, prezentujete domaćoj ali i stranoj čitalačkoj publici opus rada Ministarstva odbrane i Vojske Srbije”, napisao je ministar.

Direktorka Medija centra „Odbrana” Biljana Pašić osvrnula se na prošlu godinu i istakla naznačajnija dostignuća.

Obeležen Dan Medija centra Odbrana

„Magazin ‘Odbrana’ dobio je prvu nagradu za najbolju fotografiju objavljenu u evropskim vojnim novinama i časopisima, koju dodeljuje Evropska asocijacija vojnih novinara – EMPA, u konkurenciji vojnih glasila većine evropskih zemalja, a na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji nagrađeni smo za izložbenu postavku Specijalnom nagradom”, naglasila je potpukovnik Biljana Pašić.

Na jučerašnjoj svečanosti, uručena su i priznanja najznačajnijim saradnicima – Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Kući legata i Muzeju Jugoslavije.

Obeležen Dan Medija centra Odbrana
Obeležen Dan Medija centra Odbrana

Medija centar obeležava svoj Dan kao sećanje na 24. januar 1879. godine, kada je u Srbiji izašao prvi broj vojnog lista „Ratnik”, čiju tradiciju nastavlja magazin „Odbrana”.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave