NaslovnaNovostiObuka VS na oklopnim borbenim vozilima Lazar 3

Obuka VS na oklopnim borbenim vozilima Lazar 3

U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ u toku je obuka pripadnika Vojske Srbije na oklopnim borbenim vozilima točkašima Lazar 3.

Reč je o osposobljavanju profesionalnog sastava pešadijskih bataljona za izvršavanje borbenih zadataka uz upotrebu ovog savremenog oklopnog vozila, a težište je na uvežbavanju borbenih radnji i postupaka u izvođenju napadnih operacija.

  • Obuka VS na oklopnim borbenim vozilima Lazar 3
  • Obuka VS na oklopnim borbenim vozilima Lazar 3
  • Obuka pripadnika Vojske Srbije na oklopnim borbenim vozilima
  • Obuka VS na oklopnim borbenim vozilima Lazar 3

U okviru obučavanja, pripadnici Vojske Srbije unapređuju i ranije stečena znanja o sistemima i podsistemima vozila, naoružanju i održavanju ovog borbenog sredstva.

Oklopno borbeno vozilo točkaš Lazar 3 nalazi se u naoružanju Vojske Srbije od 2019. godine. Namenjeno je za izvršavanje borbenih zadataka pešadijskih jedinica u svim zemljišnim i vremenskim uslovima, a njegova pouzdanost i efikasnost su potvrđeni tokom eksploatacije u jedinicama Vojske Srbije i na brojnim taktičkim vežbama.

Četvrta brigada u zimskim uslovima

Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske realizovali su tokom prethodne nedelje redovnu obuku u zimskim uslovima.
Tokom obučavanja na padinama Kopaonika, izviđači su u zahtevnim mikroklimatskim uslovima, realizovali sadržaje taktičke, fizičke i obuke izviđačkih jedinica. 

Orijentacija i kretanje na nepoznatom i snegom prekrivenom terenu, izrada skloništa za smeštaj i boravak ljudi, maskiranje, dejstvo iz zasede i borilačke veštine, samo su deo specifičnih sadržaja za koje su se pripadnici izviđačkih jedinica osposobljavali.

Obuka izviđačkih jedinica je kontinuiran i zahtevan proces, realizuje se tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima i u situacijama sličnim onima u kojima se mogu naći u stvarnoj situaciji u dubini neprijateljevog rasporeda, kako bi održali i unapredili osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave