NaslovnaNovostiRuski dronovi ponovo pogodili ukrajinske luke na Dunavu: NATO podigao lovce F-18...

Ruski dronovi ponovo pogodili ukrajinske luke na Dunavu: NATO podigao lovce F-18 i F-16 da nadgleda situaciju

Rusija je izvela nove napade na ukrajinske luke na Dunavu koje se nalaze na granici sa Rumunijom. Rumunske vlasti su izdale upozorenje putem RO-Alert sistema.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rumunije, u sredu, 2. oktobra, ruske snage su izvršile novi niz napada dronovima na civilne i infrastrukturne ciljeve u Ukrajini, u blizini reke koja čini granicu sa Rumunijom, u okrugu Tulča.

Kao rezultat detektovanja grupa dronova koji su se kretali prema vazdušnom prostoru Ukrajine, blizu rumunskog vazdušnog prostora, Nacionalni vojni komandni centar Rumunije obavestio je Generalni inspektorat za vanredne situacije o uvođenju mera uzbunjivanja stanovništva u okruzima Tulča i Galati.

Kako bi se nadzirala situacija, dva aviona F-18 španskih vazduhoplovnih snaga, koji učestvuju u misiji proširene vazdušne policije, poletela su oko 23:50 časova sa Vazdušne baze 57 Mihail Kogalniceanu.

F-18 HORNET NA AERODROMU KUPIO
F-18 HORNET NA AERODROMU KUPIO

Takođe, oko 01:40 časova, poletela su dva aviona F-16 rumunskih vazdušnih snaga iz Vazdušne baze 86 Borčea. Španski avioni završili su misiju oko 02:00 časova, dok su rumunski avioni završili misiju oko 04:00 časova, po beogradskom vremenu.

Tokom ovog vremenskog perioda, rumunski radarski sistem nije detektovao ulazak dronova u nacionalni vazdušni prostor, koji su bili uključeni u napad na ukrajinske ciljeve.

Ministarstvo odbrane Rumunije je obavestilo i u realnom vremenu obaveštava savezničke strukture o situacijama izazvanim ovim napadima, ostajući u stalnom kontaktu sa njima.

Kontrolni punkt Orlovka na granici sa Rumunijom privremeno je obustavio rad kontrolnog punkta, saopštila je Državna carinska služba Ukrajine. Napominje se da je obustava graničnog prelaza posledica noćnog napada Rusije na Ukrajinu. Sada se preduzimaju mere za stabilizaciju funkcionisanja Orlovke.

5 KOMENTARA

    • Klečavcu romokatolički, spremaj se,uskoro ste vi kaubojsko topovsko meso posle ukroinaca, vežbaj sklekove jer 2,5 meseca vojnog roka je dovoljno samo da živite 4 sata u ruskoj Ukrajini.

      6
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave