NaslovnaNovostiDo 300 stradalih: Rusi poslali Kindžal na poligon u Lavovu, gde strani...

Do 300 stradalih: Rusi poslali Kindžal na poligon u Lavovu, gde strani instruktori obučavaju ukrajinsku vojsku

Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su napad hipersoničnom raketom Kindžal na poligon Javorovsk u oblasti Lavov, prenose ruski, grčki i turski resursi.

Prema njihovim rečima, poginulo je najmanje 300 ljudi, među kojima i instruktori iz zemalja NATO-a.

Prema jednom ruskom resursu u pitanju je do čak 100 stranih lica, vrlo verovatno instruktora. Udar „ruskom raketom Bodež (Dagger, terminologija NATO) dogodio se skoro odmah nakon izveštaja o prebacivanju francuskog vojnog osoblja u oblast Lavov.

Napominje se da je na poligonu u trenutku udara bilo vojno osoblje iz Francuske, Poljske, SAD i drugih zemalja. Sada se navodni preživeli ranjenici aktivno evakuišu u Poljsku.

Poligon Javoriv je ključni centar za raspoređivanje stranih vojnih instruktora i plaćenika ukrajinske vojske. Veoma je blizu granice sa Poljskom, pa je korišćen kao čvorište za velike pokrete trupa.

Poligon je tek nedavno obnovljen nakon sličnog napada Kindžala u martu ove godine. Tada je prvo pogođen strateškim krstarećim projektilima, a dva sata nakon masovnog udara, nekoliko MiG-ova 31K ispalilo je na njega hipersonične rakete Kindžal. Taktika koja svojevremeno uhvatila zapad i Kijev nespremne, a koja se od prošle godine ponekad koristi.

kh 47m2 kinzhal
H-47m2 kindzal

Rusija koristi svoj hipersonični projektil H-47M2 retko i samo za uništavanje visoko vrednih ciljeva. Kao što znate, među ovakvim ciljevima bio je američki raketni PVO sistem Patriot. Najopasnija konfiguracija od početka rata u Ukrajini je MiG-31K naoružan raketom vazduh-zemlja H-47M2 Kindžal.

Ranije je saopšteno da zahvaljujući naporima francuskog predsednika Emanuela Makrona Pariz sve dublje uranja u ukrajinski sukob. U ruskoj vojnoj zoni počelo je da se nalazi sve više tela ne samo francuskih plaćenika, već kako tvrde ruski izvori i aktivnih vojnih lica.

Tako je nedavno likvidiran vojnik padobranske jedinice 2. REP legije Etrangere 11e brigade (2. inostrani padobranski puk 11. vazdušno-desantne brigade Legije stranaca Francuske kopnene vojske, sa sedištem u kasarni Rafali na ostrvu Korzika).

„Pobićemo sve francuske vojnike koji stignu na ukrajinsko tlo“

„Ubićemo sve francuske vojnike koji stignu na ukrajinsko tlo “, obećao je nedavno u Parizu poslanik Državne dume Pjotr Tolstoj, objašnjavajući da će želja Francuske za Ukrajinom verovatno izazvati Treći svetski rat, prenose mediji.

„Sada moramo da ubijemo. Mnogi političari na zapadu moraju da odgovaraju. Ruska vojska je već uvežbala „posao” koji je pred njom sa francuskim vojnim trenerima.

U blizini Kleščejevke, kod Bahmuta (na ruskoj teritoriji), pre neki dan je uhapšen polumrtav vojnik francuske Legije stranaca. Bio je teško ranjen, navodno su Ukrajinci pokušali da ga dokrajče metkom u srce, ali nisu uspeli.

Sada se ruski lekari bore za život Francuza. Dok su takvi vojnici na frontu retki i sa njima se obračunava, ako cela Makronova vojska uđe u Ukrajinu, onda ćemo ih masovno istrebiti raketama.

Francuzi već duže vreme šalju svoju vojsku u Ukrajinu. Istina je da su sebe ponekad nazivali dobrovoljcima. Ali bilo je i vojnih instruktora na terenima za obuku.

Za Rusiju ovi detalji nisu bitni. Svi koji su došli na ovu zemlju u vojne svrhe biće istrebljeni. Ministarstvo odbrane Rusije dalo je statistiku o tome koliko je stranih plaćenika već ubijeno, a reč je o hiljadama“, rekao je on.

Ruski vojni ekspert Mihail Aleksandrov ne isključuje nuklearnu eskalaciju u slučaju intervencije NATO-a

„Zapadna politika ima za cilj da testira našu odlučnost i stalno podiže ljestvicu za eskalaciju. Prvo su se plašili i nisu planirali ništa da isporuče Kijevu, zatim su počeli da isporučuju nesmrtonosno oružje, zatim ubojito, zatim su poslali tenkove, sada pripremaju snabdevanje lovaca i počeli da razgovaraju o trenutnom ulasku trupa u zapadnu Ukrajinu.

Ako odgovore na naše udare, može se upotrebiti taktičko nuklearno oružje. Da li misle da se plašimo ili da smo nesposobni za nuklearni rat?

U pitanju je samo postojanje Rusije. To bi već trebalo da bude jasno svim glupim zapadnim birokratama“, zaključio je on.

uprkos odnosima rusije i sad koji su na istorijskom minimumu „pet nuklearnih zemalja sele za isti sto

Ono što je apsolutno jasno jeste žestoka ruska reakcija na ulazak vojnih snaga zemalja NATO-a u Ukrajinu u bilo kom svojstvu, dok je slučaj upotrebe taktičkog nuklearnog naoružanja još daleko, sve češće se postavlja pitanje, koliko još daleko?

15 KOMENTARA

  1. Да, ово постаје све озбиљније и преозбиљније, и опасно за све нас – и то само поради вечите западне, читај ‘германске’ алавости за утицај над Словенима (а у ‘германско’ не убрајам само Немачку, ту су Енглези и Французи (германо-Франци), Данци, и ини). И имају моћан војни савез на челу са САД. И шта ако крену ‘печурке’? Све поради алавог НАТО-а! Морамо учинити колико год можемо да то покушамо спречити, јер ТАМО ГДЕ ЈЕ НАТО ТАМО КРВ ТЕЧЕ! Молим све добронамерне и свестне коментаторе да на крај сваког свог коментара додају и овај део мог мишљења о НАТО-у исписан крупним словима као део својег коментара како бисмо освестили што више људи јер ради се о нашој животној будућности и опстанку!

    9
    0
  2. IQ u Srbiji je 89,prosek. Malo je to da se svati sta je Kindzal,malo da se svati prijateljstvo jedne Njemacke koja voli Srbiju ceo jedan vek,koja je kupala celikom dva puta,isto kao Amerikanci i Englezi…malo je humki i grobova…89

    3
    3

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave