Naslovna Novosti Prva reč koju je izgovorio ukrajinski pilot “Moonfish” kada je sa MiG-29...

Prva reč koju je izgovorio ukrajinski pilot “Moonfish” kada je sa MiG-29 prešao na F-16: “Okretnost”

115
ukrajinski pilot moonfish u dvosedu et022 koji je ušao u službu danskog vazduhoplovstva 1988
ukrajinski pilot moonfish u dvosedu et022 koji je ušao u službu danskog vazduhoplovstva 1988
google news

Multimedijalni centar NATO-a objavio je novi PR materijal sa ukrajinskim pilotom, kodnog imena Moonfish, koji je prisutan u Danskoj gde se obučava za prelazak na F-16 Fighting Falcon. Moonfish je ranije bio sovjetski pilot MiG-29.

„Moonfish” je detaljno izneo prve utiske o F-16 tokom obuke. Pilot je u programu tranzicije na F-16 i ovo je druga serija propagadnih intervjua, prvi je objavljen prošle jeseni, a mi smo ga tada preneli u celosti.

Kratki video snimak i intervju ukrajinskog pilota koji je vodio “multimedijalni centar” NATO pakta odvija se u vazduhoplovnoj bazi u Danskoj, gde ukrajinski piloti idalje obučavaju na F-16 lovcima. U pitanju je vazduhoplovna baza Skridstrup.

Od prvog intervjua prošlo je više od sedam meseci, što ukazuje da obuka pilota može biti čak i pri kraju. Očekuje se da će Ukrajina dobiti svoje prve F-16 ovog leta.

Od prvog intervjua prošlo je skoro osam meseci, što ukazuje da je obuka pilota pri kraju. Očekuje se da će Ukrajina dobiti svoje prve F-16 ovog leta.

Okretnost. Prva reč koju je izgovorio ukrajinski pilot

„To je zaista (F-16) letelica koja vas sve vreme drži na nogama. Ne želim da kažem da je MiG kojim sam leteo bio letargičan, ali F-16 je definitivno agilniji“, kaže Moonfish, koji je u PR kampanji nasledio sada pokojnog Đusa, “Duha Kijeva” i ostale “akcione junake”.

Agilnost je prva reč koja pilotu pada na pamet kada uporedi ova dva aviona. Odgovarajuće kontrole i avionika su još jedna snaga američkog lovca.

„Ponosan sam ne samo na sebe već i na ostale momke zbog ovog programa treninga. Puno je posla imati ovu priliku”, napominje Moonfish, dodajući:

„Najveći pogon ovde je motivacija da se vratimo i nastavimo borbu sa novim avionima”.

General Jan Dam, šef danskog vazduhoplovstva (RDAF), takođe je govorio tokom istog materijala o sposobnostima F-16, navodeći da su danske verzije koje će biti donirane Ukrajini prošle kroz nekoliko nadogradnji.

„Naši F-16 su ažurirani nekoliko puta i zapravo govorimo o veoma modernom avionu. Uveren sam da će ukrajinsko vazduhoplovstvo od toga imati koristi“, naveo je šef danske vojne avijacije, koji je ponovio svoju „empatiju sa ukrajinskim narodom“ i činjenicu da Danska čini „sve što može da pomogne Ukrajini“.

Što se F-16 lovaca tiče, prvi koje je Zapad obećao  Kijevu mogu se pojaviti u Ukrajini posle Uskrsa, koji ove godine pada na 5. maj, izjavio je Ilja Jevlaš, predstavnik Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, čini se da je ta izjava bila ironična, s obzirom da se o dolasku aviona u Kijev priča već više od godinu dana, a termini su stalno pomerani.

zelenski pozira iz kokpita
zelenski pozira iz kokpita F-16

Predstavnik ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Jevlaš rekao je da će se za baziranje lovaca F-16 koristiti specijalni bunkeri i podzemna infrastruktura.

Belgija takođe šalje F-16 u Ukrajinu, kako navode ‘što pre’, dok novac za lovce planira da otme od ruskih zaplenjenih sredstava.

Ukupno će koalicija lovaca, koju čine Danska, Holandija i Norveška, prebaciti u Ukrajinu oko 60 aparata F-16, međutim kao što vidimo, tajming i količina se redovno menjaju. Sa druge strane, saveznici su nedavno obećali da će Kijevu obezbediti avione sa „većim udarnim sposobnostima“.

Istovremeno, nebo nad Ukrajinom postaće najopasnije bojno polje na koje su naišli ovi američki lovci u svojoj istoriji dugoj preko četrdeset godina. F-16 će ​​morati da se suprotstavi naprednim ruskim sistemima protivvazdušne odbrane kao što su S-300 i S-400.

Osim toga, Moskva ima ogromnu flotu Su-35 i MiG-31 naoružanih raketama dugog dometa R-37. Tako će lovci F-16 u Ukrajini biti ugroženi čak i u trenutku poletanja – odmah će biti u dometu ruskih sistema PVO.

Šef Pentagona Lojd Ostin rekao je pre samo nekoliko dana da će F-16, kao i piloti i osoblje za podršku lovcima koje su obučavali američki saveznici, početi da pristižu u Ukrajinu 2024. godine.

F-16 Fighting Falcon

F-16 Fighting Falcon je multifunkcionalni laki lovac četvrte generacije, monoplan sa jednom kobilicom, izrađen po klasičnoj šemi. Avion ima jedan motor u repu. Trup je polu-monokok.

Krilo sa povećanim zamahom glatko se uliva u trup. Ovaj dizajn omogućava stvaranje pomoćne sile podizanja pod povećanim napadnim uglom.

Ugao prednje ivice krila je 40 stepeni. Ispod trupa se nalazi neregulisani kolektor vazduha. Šasija ima hidraulički pogon. A-stub se nalazi odmah iza usisnika vazduha. Lovac ima integralni aerodinamički raspored, bočno težište je pomereno napred, a postoji i visoko osetljiv radar.

F-16 je prvi avion brzine 2 maha u službi američke vojske. Borbeno vozilo sa resursom od 8.000 sati dizajnirano je za letove i manevre sa preopterećenjem od 9 g.

f 16 block 70
F-16 Block 70, poslednja u nizu modernizacija aviona koga gledamo preko 40 godina

F-16 ima mnogo modifikacija. Počevši od modela „Blok 25“, smanjena je radarska vidljivost aviona. Tanak sloj zlata nanosi se na površinu vrata nadstrešnice kokpita.

Zahvaljujući ovoj inovaciji, incidentno zračenje je ravnomerno raspršeno i ne pada duboko u kabinu. Počevši od verzije Block 32, u proizvodnji usisnika vazduha korišćeni su materijali koji apsorbuju radar.

Avioni Blok 40/42 Night Falcon se proizvode od 1988. Lovci su opremljeni sistemom LANTIRN, radarom APG-68(V), digitalnim sistemom kontrole leta, sistemom za automatsko praćenje terena. Letelica može da nosi vođene rakete AGM-88B.

Vrsta:Lovac
Posada:1
Maksimalna brzina2180 km/h
Dolet:4220 km
Maksimalna visina:18.000 m
Borbeni radijus:550 km
Projektili:Vazduh-vazduh:
AIM-9 Sidewinder × 6
AIM-120 AMRAAM × 6
IRIS-T × 6
Python-4 × 6
Python-5 × 6
Vazduh-zemlja:
AGM-65 Maverick × 6
AGM-88 HARM × 2
AGM-158 Joint Air-to-Surface Standoff Missile (JASSM)
AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW) × 4
Protivbrodske:
AGM-84 Harpoon × 2
AGM-119 Penguin × 4
Varijante:F-16A/BF-16C/DF-16E/FF-16INF-16IQF-16NF-16V

115 KOMENTARA

    • Bice “blagooboren” posle tri minuta leta.A ti bi se radovao da prezivi cak i pet minuta.Alo,ukri nemsju iskusne pilote,i da je ovo davrsen avion sto je daleko,daleko od toga kada se nadje u bitku sa iskusnim pilotima sa daleko modernijim avionima bice bum tras.Drugo,kada se sretne sa PVO a nece ni da zna da jos pri poletanju bice meta S400.Ovi aparati su 1999 bili laka meta nasih sistema PVO zato su leteli iznad 8000 m,i u coporu napadali nase MIG29 jer jedan na jedan uvek bi bili obarani pa zato su kao siptari coporativno napaddli.

  1. Voleo BiH da pričamo ozbiljno..Npr da li su F116.tokom svog postojanja imali dostojnog protivnika..Protiv koga su ratovali, i ti protivnici su bili u kom stepenu modifikacija, ko ih je vozio, koliko su bili održavani itd..ZNAM SIGURNO DA SU IH NAŠI OBARALI, O DA SMO IM NA SIJASET NAPRAVILI OZBILJNE ŠTETE..sletali su takvi i na Tuzlanski i Skopski aerodrom..a mi tamo imamo posmatrače , jel, de!?! IZVOZNI MIGOVI , su uvek bili mnogo slabije opremljeniji nego sovjetski, tj ruski..

  2. Propagandne lagarije. Činjenica je da je MiG 29 okretniji, brži i bolje penje od F 16, znaju svi koji prate vazduhoplovstvo.

    73
    24
  3. Čak su spremili i posebnu raketu za ovaj avion .Biće interesantno vidjeti odakle će da polete, sa kojeg aerodroma…Ovo je priča za budale,,,Ukrajina je prošlost

    56
    27
  4. Нажалост, овом “жртвеном јарцу” следи “Последња игра лептира”.

    48
    20
    • E kada bi ti znao namenu f16,i čemu sluzi mig31,znao bi da se ti avioni ne porede.F16 je za blisku borbu,i tu je neprevazidjen,Mig31 sluzi za brzu intervenciju u daljini,i ispaljivanje dalekometnih raketa,u blisku borbu mig 31 nebi mogao ni sa kim,nije namenjen za to

      37
      3
      • Bez obzira porediti mig 29 koji je pravljen pre 30-40 god sa novijim modelima F-16 pa čak su Mig 29 ako je modernizovan može lagano da parira F-16 o novijim modelima Mig-ova ili suhoje da nespominjem gde mogu da gadjaju na daljini od 30 km

        20
        5
        • Брзо ће овај у катапулт, ако буде срећан а шклопоција на Црвени трг.

          13
    • Ratovaće do poslednjeg Ukrajinca, Rusi su spremni kad im puste M 45 avione šeste generacije, koju zapad još nema.

      16
      2
  5. Biće samo više ubijenih ukronacista i bar će očistiti koliko toliko zemlju od šljama.Što vreme više prolazi to će ukraina biti manja ukoliko uopšte i bude opstala.

    347
    146
    • Tocese jos videti na ratnom polju protiv Ruskih sistema a ne samo sa ruskim pilotima pomoce im i Koreja ako bude trebalo ,

      1
      4
    • Svako ko dobro zna iole nesto o F16 zna da u Ukraini trenutno nema piste i aerodroma koji mogu da opsluzuji ovaj avion,oni ce poletati iz Italije i Poljske,ovaj lovac moze da nosi takticko nuklearno Naoruzanje i bice taj aerodrom gadjan gde god se nalazi,svi znamo sta ce se desiti ali ovi avioni nece ubijati rusku pesadiju po cenu covečanstva,bolje je klonovima sa zapada da se prizovu pameti.

      14
      2
      • i u potpunosti prikazuje tvoj stav. Uporedi bilo koju zapadnu ili pro zapadnu analizu, F 16 i Su 35 od radara i manevarskih sposobnosti do raketa vazduh-vazduh koje nose pa ćeš vidjeti ko je i koliko bolji. Isto tako, Ukr Mig 29 i Su 24 i 27 zadali su ozbiljne udarce Ru pa će sigurno F 16 biti problem a ne poslastica za Ru ali neće promjeniti ništa, Ru će na kraju pobjediti.

        13
        2
  6. Napalili ih kao mlade majmune..da je to avion koji moze da se suprostavi ruskim lovcima i aviaciji.i da promeni tok ratovanja..Nema od toga nista…svi hoce da se oslobode svog djubreta koji ce zavrsiti u Ukrajini…

    124
    21
      • Tako govorise za Abrams pa eno ih u Moskvi pisaju na njih a Ukre ih povukose sa bojnog polja. Niko ne sanja nista. Cinjenica je da je rat za Amere video igra a za ruse surova realnost. Pozdrav

        65
        17
    • F16 je u ravni,bukvalno sa svakim ruskim avionom,od vecine bolji,sve 4++ generacije mu ne parira.S obzirom da rusi nemaju ni vise od 10 aviona su57,pete generacije,jasno je da 60 lovaca f16 njima predstavljaju ogroman problem.Treba biti objektivan,Ukrajinci su,bez vecih napora deklasirali 80% crnomorske flote.E sad,60 lovaca,sa dobrom koordinacijom i komandom,uz savremenu navigaciju,moze rusima da razbije front,to je realnost

      44
      37
      • Ala navijaš,kao i ceo zapad,pa taj američki ponos smo čak i mi rušili,ali to je TAJNA! Šta će im tek Rusi Činiti?

        9
        4
      • Tebe pustili da prebrojis ruske avione.Znas li kakvu pistu traze ovi aparati,tako da u Ukrajini je BINGO pogodak za takve piste.Znaci,da i dobiju neku pistu ovi ce je izrokati raketama.U vazduhu ce ih cekati SU35 koji je superiorniji u svakom pogledu,a iz daljine pak MIG31.A tek vatreni docek od S400 i drugih sistema PVO.Jedina opcija znaci je piste van Ukropije,a to vec ce privuci kao magnet gvozdje takticko nuklearno naoruzanje i kataklizmu.Na to Zapad nije spreman.Zato ce odugovlaciti do trenutka totalnog kolapsa Ukra i dan dva pre kapitulacije dace im par ovih aviona koji ce biti u vazduhu par minuta pre nego sto ih Rusi ne poskidaju kao muve.

  7. Bit ce zanimljivo i Rusima i Ukraincima ovo leto…do sada Rusija nije uspostavila zracnu premoc, a videcemo sto ce se sada dogadjati.

    52
    87
    • Biti glup, nije sramota. PONOSITI SE TIME, TO JE SRAMOTA. Pogledaj 10 naj bržih aviona i ko ima više, Rusija, SSSR ili genocidne zverske države? Rekord brzine drži još uvek prastari Mig 25 približno 3 Maha, ako znaš šta je to.

      57
      13
      • Слушај овог стручњака, већ користи израз геноцидне државе. Дабог сачувај.

        34
        24
        • Колико су оно белгијанци побили људи у Конгу, око 10 милиона?
          А шта немци нису спровели геноцид над Јеврејима?
          Колико су амеропедери побили цивила у Вијетнаму преко 2 милиона, али не то “није” геноцид је л’ да?

          49
          17
      • Brzina aviona,u danasnje ,savremeno vreme,ne igra nikakvu ulogu.To sto rusi pisu o brzini svojih aviona,odnosi se za njihovu potrebu za tim,zbog ogromne teritorije,ti avioni,sem brzine i nosivosti,kao i svi avioni modela MIg,nemaju nikakvih vrlina,realno,pola veka unazad,u svim ratovima,bili su pozeljan protivnik,to je realnost.Avioni Su 30 i Su 35 jedino mogu da pariraju Nato avijaciji,Mig zaboravi

        25
        33
      • Ratovaće do poslednjeg Ukrajinca, Rusi su spremni kad im puste M 45 avione šeste generacije, koju zapad još nema.

    • Da,da tebe cekaju da im konstruises i napravis.Alo covece koji je najbrzi i sa visinom leta avion?Ako ne znas onda uzmi pogledaj dostupno je na netu.I neces lupetati ovakve gluposti.Eh,nije bolest sve sto boli.

  8. Živa istina. To tvrde svi piloti F16. Okretnost. Okreni se i Beži kada vidiš Baćuške. 😂😂😂😂😂😂😂😂

    101
    11
  9. Ma kakav bre f- 16…
    Sramota za te Ukraince sto misle da im je zapad prijatelj.
    Bog je na nebu…a Rusi na zemlji!!!

    83
    22
    • Gospodo,ako nešto objavljujete onda to prvo proverite.
      Ovde ste napisali pilot iz sovjetskog vremena .Izracinajte koliko vremena je prošlo od nestanka te države,pa izracunajte koliko bi otprilike on sada imao godina.
      Znači blizu 60,a verovatno i preko 60.
      I ko će njega slati na obuku ili obučavati?

      43
      4
  10. Ово је плаћена реклама. Зато и избегавају овај авион да шаљу у Украјину – треба да се продаје. Овако га Украјинци хвале иако није учествовао у било каквим дејствима.

    91
    3
  11. Da je nato hteo da pomogne Ukrajini da se suprotstavi Rusiji, dao bi im F22. Niko ne poriče da je F16 bolji od Miga 29, ali sada lete mnogo bolji avioni od ova dva. Zapad je režirao ovaj rat da obnovi svoje naoružanje, sa kojim može da se suprotstavi Rusiji i Kini. I to će uraditi ruskim parama, koje su konfiskovali. Kad ga potroše, završiće se rat i Ukrajina naterati da sklopi mir. Prosto ko pasulj.

    68
    4
    • F-16 nije bolji od Mig 29. Pročitaj rezime Slovackih i Českih pilota koji su presli sa Mig 29 na F16!
      Svi piloti su se složili, da bi vise voleli da sede u Migu 29 u slučaju direktnog sukoba.

      53
      55
      • MIG-29 je ozbiljan avion normalno ako je modernizovoan opasnu avioniku ima….Rusi ga slabo koriste a imaju mnogo konzerviranih, e sad zamisli kakvi Suhoji kad ne koriste Migove-29….

        43
        23
  12. Jedino Rusi su nedostizni u radarima za osmatranje neba jer mnogo dalje vide od svih radara Amerike.A to znaci cim avion se nadje u vazdussnom prostoru u letu odmah he vidljiv i dalekometnim raketama Rusi ga gadjaju i obore ga.Tako da ce F- 16 padati kao krusske.Sacekajte Amerofili pa ce te se radovati.Sigurno se radujete Americkoj demokratiji koja joss ima ssto niko nema smrtnu kaznu na elektricnoj stolici ali imaju i SMRTNU KAZNU ZA DECU STARIJU OD 16 GODINA A ZA NEKI DAN ZBOG SILNOG KRIMINALA UVESSCE AMERIKA SMRTNU KAZNU I NA OSTALU MLADJU DECU.KO JOSS U SVETU UBIJA SVOJU DECU.AMEROFILI STVARNO JE AMERIKA BAJ NAJ KRIMINALA.DROGE.UBUSTAVA.NESTALIH LICA PA ONDA VI GUZICARI KOJI STE ZA TAKVU AMERIKU NISTE NISSTA BOLJI.

    221
    6
    • Zato im je svabo sletio cesnom na crveni trg jer imaju najbolje radare..aaahahahahaaaa…bruko jedna ko i rusi sto su..bezi i pokru se usima..

      10
      188
    • Su35C ima radar koji na 400 km otkrije predmet veličine 2 kvadrata, a na 60 km razdaljine otkriva pred.et 0,20 kv (veličina drona). Opremljen je raketama vazduh-vazduh dometa 360 km i hipersonicnim raketama vazdu-vazduh. Ovkve radare imu tamodjer Su34, Mig 31 i Mig 35.

      35
      4
    • Prvo,ovo na slici gdje Zelenski sjedi u kokpitu nije F16,nego SU27.Vidi se po sjedistu,i staklu kabine,koje je kod 16 tice iz jednog dijela.Sto se tice agilnosti,izmedju 29-tke i 16-ce je mrtva trka,razlika je u avionici,radaru i naoruzanju.Ukrainski Migovi su vecinom,nazalost vrlo malo modernizovani tokom eksploatacije,i bukvalno su sto se tice naoruzanja,radara i elektronike,ostali zaglavljeni u 80-tim.Jednostavno se nije ulagalo(zvuci poznati).Ovi donirani F-ovi,su predpostavljam,ooodavno prosli duboku modernizaciju.Pitanje je samo,koliko im je resursa ostalo…

      104
    • Лет у смрт, није видео игра. Та шминка не помаже када си у захвату радара са авиона који је 400 километара далеко.

      21
      1
  13. bilo sta drugo da je izjavio pa da stvarno covek poveruje…..ali okretnost pa ako je po necemu poznata sovjetska avijacija je poznata po tome…..da je govorio o radaru, oruziju koje ce koristiti kad se naoruza F-16 sve to je pije vodu a okretnost i agilnost to su migovi i suhoji mnogo bolji od locked martina…to mogu licno da potvridm kao vazduhoplovoac u penziji..(civilinih aviona)

    185
    3
    • Sovjetska avijacija je poznata po padanju, dobro bre dali ce te jednom da utuvute da rusi ne mogu sa amerima u nijednoj disciplini???

      3
      237
      • ne nego smo ucili u skoli…a inace imao sam prijatelja koji su vojnih pilota presli u civilno vazduhoplovstvo pogotovu kad smo vozili za africke kompanije dok je Jat bio pod sankcijama…..oba aparata su odlicna za svoje doba uvek su americki avioni imali bolju elektroniku, a sovjetski manevarske sposobnosti…a koje bolji u vazduhu je mnogo bitan radar i naoruzanje a ne koje brzi jer ovde ce tesko dolaziti do bliskih borbi to se radilo davno kad su dometi raketa bili mali..sad se to radi sa velikih distanci i uopste nisam Rusofil vise sam orjetisan kapitalizmu samo sam rekao sta je istina i koji svaki covek koji ima veze sa vazduhoplovstvom zna…inace mogu poslati sta god hoce u Ukrajinu ona bez direktne podrske NATO zemalja ne moze da dobije ovaj sukob i do toga ce doci verovatno sledeceg leta…..

        136
          • jesu da nije Rusa ne znaam cime bi snabdevali MKS…ameri nemaju raketu da snabdevaju MKS toliko o njihoj tehnici…a imaju rovere na marsu pre bih rekao da ti roveri krstare po sahari u Tunisu gde su snimali star wars…videli smo njihove mocne f-16 f-177 pre 25 godina kad su nasi sa radarima iz 60-tih i raketama Neva isto 60 tih superiorne letelice obarali…a zamisli sta ce im Rusi uradiditi za zastarelim radarima iz 90-tih…i losim TOR-om, Bukom, S-300, S-400, pancir-s po obarace ih a da ne podignu suhoje ili migove…to sto ne obaraju dronove sa pvo sistemima pa nisu oni glupi ukrajinci pa pvo rakete Patriot sprcali na jefitne gerane i ruske rakete sa betonskim bojevim glavama…..

            59
            3
          • Bravooo…i skidaju čipove sa veš mašina….koju si ti školu završio…?????

          • Bez sikirancije …znamo mi da ce ukrainci sad naguzit ruse jer je f16 cudo

            1
            12
        • Би директна помоћ НАТО им неће помоћ. Могли су им помоћи 2014. године, да се нису умешали у њихов живот. Овако су их нагузилу, да их Руси растурају, а можда су и себе наместили. То ће се видети брзо.

          40
      • vidis druze citam ove vesti vec dugo…meni je iskreno zao tebe sto zivis u iluzijama…..ima vas dosta sto ste odrasli u holivudske filmove i video igrice…ja sam ucestvovao u ratu i nedaj boze nikom to nebih pozelo…lako je sedeti i kuckati u tastaturu i navijati…video igrice su jedno a realnost sasvim drugo…kad si gore nije uvek presudna ni masina nego vestina pilota a dal su ukrajinski piloti sa 7-10 meseci obuke dovoljno vesti na zapadnim masinama a ceo svoj zivot su vezbali na sovjetskim masinama, prvo istrumenti u kabini nisu istu…horizot je drugacije pokazuje i jos brdo stvari nije to sednes u juga pa onda u audija to je 95% isto…ovde to nije slucaj zato ne brabonjajvise kadte molim….ima vas ovde brdo kako vas ne mrzi samo da lupate bez ikakvog osnova…

        176
      • Tvoji kome tari ovde su česti, a zanimljivo je da još nisi ostavio nijedan realan komentar jer su ti svi komentari na temu američke superiornosti i navodne ruske inferiornosti. Ako je tako,zašto Zapad ne razvali tu jadnu Rusiju? Odgovoricu ti odmah, život nije Holivudski film.

        166
        2
      • @Аnoimo/ Види се да доста знаш! Зато отиди до Руса и понуди се да помогнеш да престигну Амере, они ће ти добро платити, све сувим златом, а биће и Рускиња (код Амера немој они те неби примили) – ал пази, ако им не помогнеш да престигну Амере (или бар достигну) за то оде глава па ћеш морати да бежиш. Кад будеш бегао немој ка Западу јер ће те стићи сигурно него окрени што већом брзином преко Сибира (да будеш брзжи и од Сухоја) и не заустављај се ни у Јапану, није сигурно, него истом брзином и преко Пацифика да ти ноге не додирују воду, па ако им умакнеш и стигнеш до Америке е ту си сигуран, штитиће те Ф16 а Амери ће те запослити да им откриваш русске тајне. После можеш да снимиш и филм о свом животу.

        22
        13
      • Јадниченпа ти немаш појма..Амери само серу о својима па што не ударе на Руске авионе да их видимо на делу…

        24
  14. Па кад су толико добри колко вам треба да их научите и абрамси беоше бољи па ,Бог да им душу прости ,настрадаше.

    105
    2
  15. Boze oprosti mu na gluposti!!!!
    Ovo je prvi covek od ko zna koliko njih koji je izjavio da je F16 agilniji od 29ke…
    Zapadna propaganda jbg…

    137
    2
    • Ајде дођите бре Амери да видимо још једно гробље бизона из прерије…Пазите Амери ово нису Индијанци,већ РУСИ бре…Ајде Јенкији да осетите и ви мало…

      144
      4
      • On prica kao Americki agilniji a Ruski letargican kao da se radi o prvom svetskom ratu de su se oni trokrlci direkno sukobljavali . Ovde se radi koce sa vece udaljenosti da ispali projektil i koce prvi da pomocu radara uoci onog drugog na 200 km ili 400km.E te performanse su bitne.

        102
    • Nije prvi, na zalost, nasi piloti kada su u vreme Tadica isli u SAD da vide F16, jer je trebao neki aranzman da se dogovori (bogu hvala propao je odmah), su isto ishvalili ovo. Mi moramo da budemo uvek prvi u poniznosti!

      9
      2
  16. F-16 Agilnost okretnost 😂😂😂 apsolutno svi ruski lovci su poznati po ovome i nema im premca u svetu, ali ajd polonjenom konju se u zube ne gleda mada su ovi konji bas strbavi 😂😂😂

    58
    1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version